evo1453 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam detayları bilmediğiniz için yanlış algılamışsınız. Firmanın amerika da bile patenti yok. Türkiye de ise jenerik bir isim yani örneğin doğru araba diye bir marka 1 kişiye özel olabilir mi. Ayrıca patenti aldığımız tarih 2021 firma ile ticaretimiz 2022 Aralık. Yani kötü amaçlı kullanım söz konusu değil. Kendilerine devretmeyi de kabul ettik marka olarak emtia uyuşmasa bile. Fakat karşı taraf bu şekilde paraya el koyup maddi manevi zarara uğratıyor. Hepsi belgeli ve kanıtlar mevcut.
Sizin haksız olduğunuzu söylemedim. Benim ticari ahlakımda mal teslimi için alınan parayı başka bir ihtilad için şntaj aracı olarak kullanmak ahlaksızlıktır. Karşı taraf kötü niyetle hareket etmiş orası kesin.

Ama karşı firma 2002 den beri piyasada diyorsunuz. Jenerik bir isim de olsa bu markayı bu ürünün sarış hakları için tescil etmişsiniz. Mahkemeye gitseler uzun bir sürecin sonunda sizin de kötü niyetle tescilinizi ispat ederler.

Sonuçta önce markayı tescil etmişsiniz sonra aynı isimdeki ürünü ithal etmeye kalkmışsınız. Bu sahipli olduğunu bildiğiniz bir ticari işaretten fayda sağlamak amaçlı sayılır.

Şu anda yapacağınız tek şey. Harcama itirazında bulunup ödemenize karşı mal veya hizmet teslimi almadığınızı iddia etmek. Genelde bu süreçler alıcı lehine sonuçlanır. Ama eğer firmanın avukatı sizin sipariş öncesi marka hakkını ihlal eden bir online sözleşmeyi kabul ettiğinizi iibraz ederse para dönmeye de bilir.

Şimdilik haecama itirazından başka bir yol yok.