Hocam türkiyedeki marka haklarımızı istiyor, vermezsek göndermeyeceğini söylüyor. Yani kısacası ************** mevcut. Şartları yerine getirmeme vs ticaretle alakalı bir durum değil. Örneğin birisi sizin telefonunuzu alıyor. Bana 1000 lira ver yoksa telefonunu alamazsın diyor. Bu durum alacak verecek meselesine mi girer?
Ben sana haksızsın demedim hocam, sadece kredi kartı sistemi ve bankalar mahkeme değildir.
Sunduğun kanıtlara karşılık karşı tarafın da iddiaları olacak.
Firma yapacağı savunmada 3000 dolar artı marka hakları karşılığında ürünleri teslim etmek için anlaştığınızı, 3000 doları ödeyip marka haklarını vermeden ürünleri teslim almaya çalışarak kendilerini dol@ndırmaya kalktığınızı iddia edebilir.
Kredi kartı firması bu durumda kimin haklı olup olmadığına bakmaz çünkü karşılıklı şekilde edimin yerine getirilmediği iddiası var.
Kredi kartı firması 3000 doları sana iade ederse bir Amerikan firmasının karşısında sorumluluğu doğar ve milyon dolarlık tazminat ödeme riski ile karşılaşır.
Bahsettiğiniz durumun dol@ndırıcılık olduğu mahkeme kararı ile ispatlanana kadar banka ve kart sistemi için bu bir ticari anlaşmazlıktır.