digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ortada bir dol@ndırıcılık yok ticari anlaşmazlık var.
Buna kredi kartı ve bankalar karışmamayı tercih ederler.
Ödeme 3D secure şifre ile yapılmadıysa kartımdan habersiz çekilmiş diyerek chargeback isteyebilirdiniz.
Ama kendi bankanıza bir kez ürünü ben aldım mallar teslim edilmedi derseniz karşı taraftan savunma isterler ürünlerin teslim tutanağını sorarlar.
Eğer satıcı ürünleri teslim etmedik çünkü alıcı ödeme dışında vaadettiği koşulları sağlamadı derse kredi kartı sistemi chargeback yapmak zorunda olmaz.
Çünkü ortada ödeme ile alakalı bir sorun yok, sorun 2 ticari tarafın alacak verecek meselesi olur.
Kredi Kartı sistemi sadece parayı alıp kötü niyetle ürün ya da hizmet teslim edilmediğinde araya girer.
Yani bu işi bankadan çözme ihtimaliniz arkadaşların iddia ettiği kadar kesin değil.
Hocam türkiyedeki marka haklarımızı istiyor, vermezsek göndermeyeceğini söylüyor. Yani kısacası ************** mevcut. Şartları yerine getirmeme vs ticaretle alakalı bir durum değil. Örneğin birisi sizin telefonunuzu alıyor. Bana 1000 lira ver yoksa telefonunu alamazsın diyor. Bu durum alacak verecek meselesine mi girer?