Merhabalar. Öncelikle bunu formülle yapamazsınız. Karmaşık olur birbirine girer.. Birincisi manuel yapmak isterseniz koşullu biçimlendirme ile yinelenen değerleri belirleyip yinelenenleri bi sütundan silebilirsiniz.. Ancak yineleme silme sonrası tek tek her silmeden sonra sütun renginin normale döndüğüne dikkat etmeniz gereklidir. Çünkü karşı sütun yerine kendi sütununda aynı veriden iki adet varsa da yinelenen gösterebilir.
Pratik olarak ise bunu formülle değil ancak makro ile yapabilirsiniz. Cüzi bir ücret karşılığında makro kodları ile işinizi çözebilirim.
Teşekkür ederim evet biraz karışık oldu ama bir kaç araştırma ile çözebildim sanırım işim görüldü, desteğiniz için sağolun.
Düşeyara formülü iki sütunu karşılaştırıp bir sütunda olan diğer sütunda olmayan verileri bularak daha sonra eşleşenleri sıralama yaparak kolayca toplu şekilde silebilirsiniz.
Bu yöntemi tam olarak anlamadım ama koşullu biçimlendirme olayı ile iki listede olan verileri kırmızıya boyayıp daha sonra renksiz olan verileri almış oldum.
Merhabalar,
=DÜŞEYARA formülü ile sadeleştirilip, geriye kalanları bulabilmeniz mümkündür. Dilerseniz anydesk bağlantısı ile yardımcı olabilirim.
310 verinin sağına 1 yazın. 359 verinin sağına =DÜŞEYARA ile 1'leri getirip, geriye kalanları çıkartabilirsiniz.
Merhaba yanıtınız için teşekkürler, Koşullu biçimlendirme kısmından EĞERSAYI formülünü kullanarak çözebildim sanırım.
Düşeyara formulünü kullanabilirsin. Düşeyara ve Eğer formulü ile istediğini elde edebilirsin.
Düşeyara formülü değil de EĞERSAYI formülünü kullanarak çözebildim sanırım Teşekkür ederim. Bu arada tekrar yapmam gerekirse yapabilir miyim bilmiyorum, veriler aynı başlayıp farklı bittiği için =SOLDAN(A1;16) gibi bir formül ile verileri 16 karakter olarak başka bir sütuna yazdırarak kısaltımış iki veriyi karşılaştırmış oldum. Biraz karışık oldu ama sanırım ihtiyacım olanı almış oldum.
Herkese teşekkür ederim