ama hocam gel gelelim ki işletmenin iş kazasını bildirme yükümlülüğü var. bildirmediğinde ise ceza yiyor oda asgari ücretin 2 yada 3 katıydı galiba. yani Allah korusun ölümlü veya ağır yaralanmalı bir iş kazası geçirilmediyse devlet iş kazası için şirkete bir yaptırım yapmıyor. eğer 1 ay içinde tekrarlayan bir şekilde 3 veya daha fazla iş kazası olursa ve bunu bir kaç ay tekrarlarsa sosyal güvenlik kurumu denetlemeye geliyor. yani iş kazası olduğunda veya mesleki bir hastalık söz konusu olduğunda eğer sosyal güvenlik kurumuna takılırsa şirket denetleniyor. onun dışında işçiye verilen alalen bir hak yok maalesef.
Hocam ben de aynı şeyi üstünkörü yazdım detaya girmeden aynı taraftayız aynı şeyi savunuyoruz 🤗 onlar bildirmeyeceği için kendiniz bildirin diyorum arkadaşa. Yara nasıl bir şey bilmiyorum ama ilerde o yara ile ilgili daha kötü bir şey olursa kişiye bildirimde bulunulmadığı için ne bunu ispatlayabilir ne de işveren yardımcı olur. Çok durum gördüm bunla ilgili. Adamın biri überküloz muydu neydi o hastalığa yakalanıyor ama çalıştığı işten çıktıktan 6 sene sonra. Sonra meslek hastalıkları Hastanesi'ne başvuruyor. Ve 6 yıl önce çalışmış olmasına rağmen bütün masraflarını işverene yüklüyorlar. Yeterli önlem alınmadığı ispatlandığı için.