Arkadaşlar laragon kurdum ve laragon otomatik sanal sunucu oluşturma tikine bastığımda aşağıdaki uyarıyı verdi. ben de gittim host dosyasına salt okunur tikini kaldırmaya. fakat ne hikmetse zaten tik yoktu.
sonra tik koymaya çalıştım, çünkü bu laragonun çevirisini kim yaptıysa işaretsiz olmadığından emin olun biraz kafamı karıştırdı ulan zaten tikli değil diyorum acaba tik mi koymam gerek diye koymaya çalıştım.
tiki koymama izin vermiyordu ben de masaüstüne attım ve tik koydum tekrar etc içine attım sonra ne olduysa orda oldu
şimdi tik var ve asla ama asla kaldıramıyorum tiki, wampserver da çalışmıyor hostu değiştiremediği için.
Buradaki sahibi değiştir butonuna basınca buton soluk oluyor tıklanmaz hale geliyor
host dosyasını masaüstüne atıp düzenleyip tekrar etc içine attığımda da bu sefer etc den izin al diyor
ama etc nin izinleri de zaten şöyle
Denediğim çözümler:
Hostu masaüstüne atıp değiştirip yükledim olmadı.
İzinleri yönetici hesabına atadım sonra yönetici hesabından aynı şeyi denedim olmadı.
Silmeye çalıştım olmadı.
Takeownership reg keyini ekledim ve sağ tık yapıp ownership aldım hem etc den hem host dan yine düzelmedi.
cmd'yi yönetici olarak çalıştırıp etc ve hosts'u silmeyi denedim yine erişim engellendi dedi.