Herkese uzun bir aradan sonra tekrar selamlar. İlk konuda da belirmiş olduğum gibi malum iş süreci yoğun geçtiğinden geliştirme aşaması oldukça yavaş ilerliyor. Bu yavaş aralıklarda geliştirilen temanın konusunu da güncellemeyi sona saklamayı düşünüyordum ama sona yaklaşırken arada geçen sürede yaptığım güncelleme ve farkları sizlerle paylaşmak istedim. Giriş konuşmasını ve yeniden 3.8.x için tema yapmamın amacını daha önce
buradaki konuda belirttiğim için yeniden uzun uzadıya yazarak sizi sıkmakta istemiyorum.
Lafı da daha fazla uzatmadan hızlı bir şekilde tamamladıklarımı, tamamlayacaklarımı ve mevcut özelliklerine değinelim.
CloudBulletin Özellikleri- UTF-8 Kodlama, temiz, anlaşılır ve sade
- Bootstrap 5, jQuery ve HTML5 Desteği
- Geliştirilmiş yazı editörü
- Çift renk seçeneği (Gündüz ve gece modu)
- Hantal forum yapısı ve kodlardan arındırılmış ışık hızında bir forum
- Mobil tarafı güçlendirilmiş her tarayıcı ve cihaz ile uyumlu responsive tasarım
- vBulletin 3.8.1 ... 3.8.11 (hayran kitlesi tarafından geliştirilen 3.8.12 ile php 7.2 desteği) tüm sürümleriyle uyumlu
- İngilizce ve Türkçe özelleştirilmiş dil dosyaları (standart vBulletin yapısına ek özellikler eklenmekte)
- Özelleştirilmiş forum anasayfası
- Özelleştirilmiş forum listeleme sayfası
- Özelleştirilmiş kullanıcı paneli ve üye sayfası
- Anasayfa, forum listesi, konu içeriği ve üye sayfalarına özel schema.org uyumlu yapısal veri düzenlemeleri
- vBulletin sisteminde bulunan 587 template dosyasında düzenleme ve fazlalıklardan arındırma
- HTML, CSS ve JS dosyalarnın optimize edilmesi için CloudBulletin'e özel eklenti dosyaları
- Özelleştirilmiş reklam alanları sayesinde Adsense uyumlu
- Özelleştirilmiş BBCodeları
- Tema yapısını neredeyse vbulletin ajax yapısından tamamen kopardım.
Tamamladıklarım
- Özel kayıt ve giriş sayfası.
- Fazlalık html kodlarından arındırma.
- CloudBulletin'a özel son konular bölümü (kategorilere ayırabilme özelliği de bulunuyor ancak henüz admincp'ye entegre edilmedi)
- SEO uyumlu schema yapısı ve temiz kodlama (bu konuda geliştirmelerim devam ediyor).
- Geliştirilmiş editör ile %100 uyumlu forum yapısı.
- Tablo sistemi (konulara tablo eklenebiliyor).
- vbSeo ile %100 uyumlu yapı.
- Profil ve üye listesine özel düzenleme.
- Özelleştirilmiş anket sayfaları.
- TC kimlik doğrulama sistemi entegre:
https://www.r10.net/vbulletin/182309...y-sistemi.html
- Özel Ticaret Bildirim Sistemi (iTrader benzeri ancak temaya özel kodlandı)
Sırada Bekleyenler
- Özelleştirilmiş forum içi bildirim sistemi (özel mesaj, alıntı, konunuza cevap yazıldığında, arkadaşlık isteği, dürtme, mesajınızın beğenilmesi vb. ilerleme %50)
- Xenforo benzeri başarım sistemi (temellerini attım).
- R10 benzeri özel mesaj sistemi (özel mesajlaşmalar tek bir çatı altında olacak).
- Kullanıcı etiketleme sistemi
- Güvenlik sistemleri.
- Koparılan vbulletin ajax yapısına alternatif çalışma yapacağım.
- Alışveriş / ticaret kategorileri için özelleştirilmiş sayfa field eklemeleri.
- Ücretli üyelik sistemi için post entegresi (paytr vb.).
- Mobil görünümde güçlendirme çalışması.
- Ziyaretçiler için AMP desteği.
- Blog özelliği.
- Konuları üste taşıma özelliği.
Saat gece 3'e geliyor konu içeriği biraz yorucu olabilir kusura bakmayın lütfen
Muhtemelen önümüzdeki haftaya kadar canlı demoyu aktif etmiş olacağım geliştirmelere demo üzerinden devam edeceğim.