bu düşüncene katılmıyorum kesinlikle düşünceni belirtmekte özgürsün ama şuanda cezaevlerinde yaşayan kişiler bildiğin ölüme terk edilmiş durumda Buda insan haklarından yoksul bırakılmak demek oluyor ve biz aciz insanoğlu hata yapmaya mahkumuz bundan dolayı her insana 1 kerede olsa bir şans verilmesi taraftarıyım ama tabiki ağır suçlara degil.
Aynı şekilde hocam. Fikir özgürlüğü var elbette. Ben de senin bu düşüncene kesinlikle katılmıyorum ama. Neye istinaden 1 şans mesela? Gasp edene mi? Adam öldürene mi? Tecavüz edene mi? Bu af ayrım yapacaksa amenna derim ama öyle bir seçenek var mı sence? Belki ağırlaştırılmış müebbetleri etkilemez sadece. E hangi gaspçı ağırlaştırılmış müebbet yedi? Kaç tane tecavüzcü ağırlaştırılmış müebbet yedi? Kaç tane katil ağırlaştırılmış müebbet yedi? Senin düşüncene göre bunların da halka tekrar karışması gerekiyor 1 şans daha vererek. Bu şanslarını da belki seni veya beni öldürerek kullanırlar.
Rahşan affını hayal meyal hatırlıyorum. Kaç ailenin canını yakanlar sokaklara salındı. Sonra gittiler başka ailelerin de canını yaktılar girdiler içeri geri.
O yüzden ben sonuna kadar karşıyım af olayının.
He bu arada diğer aflara da karşıyım ben. Vergidir, hapis olmayan diğer cezalandır.