çok eskiden yapmıştım zamanında hatırladığım kadarıyla bilgileri paylaşayım.
1.sorunun cevabı; ürünü tek tıkla çekebildiğin ve olduğu gibi copy paste atabilen bir program mevcuttu hatırladığım kadarıyla fakat otomatik sipariş geçen kargo bilgileri vs giren bir türden tam otomatik şeklini daha önce görmedim varsa haberim yok
2.sorunun cevabı; dediğin mantıkta yapılıyor sitene bilgiler girildiği vakit sen bu bilgileri aliexpress'e girip alımı tamamlıyorsun o kadar burda önemli husus şu yeri gelince müşteriler tarafından farklı etiket durumu sorun teşkil ettiği oluyor bu yüzden dropshippingte bazı insanlar ürünü ilk önce kendi evlerine sipariş ediyor kontrol ediyor geldiği biçmi görünce hemde ürünüde inceleyince sorun yoksa sitelerine ekliyorlar etiketsiz ürün gönderen insanlar var onlar açısından sorun olduğunu görmedim
3.sorunun cevabı; aliexpresste sen ürünün siparişini geçince satıcı sana faturayı yolluyor sende o faturayı müşteriye yollayabilirsin ben yıllar evvel öncesinde denediğimde hiç bir sorun yaşamadım irsaliye fatura kesmek gibi bir şeye girişmemiştim
tr vergi mükellefinin sorun yaşatacağını düşünüyorsan amerikada llc şirket veya ingilterede uzaktan şirket açarak adres hizmeti satın alıp bu telaşını kapatabilirsin zorluklar açısından şunu söyleyeyim paypal açıldığı gibi 90 gün seni bekletiyor ödemelerde hala geçerlimi bilmiyorum bunun yaşatacağı sorunu şu şekilde özetleyeyim

3000$ sermayen var ve sana 3000$ değerinde sipariş geldi ödemeler paypal hesabına yansıdı senin paran 90 gün içeride bekleyecek
bu 90 gün içerisinde gelen başka siparişler olduğu zaman sen mecburen sermayeni arttırman belki borç alıp belkide bir şeylerini zarara satarak kapatman gerekcek
yada sermayen tükendiği için ürün stoğunu sıfıra çekiceksin ve sipariş kabul etmiceksin gelen müşterileri kaçırmış olcaksın
ve tr olduğun anlaşılırsa belkide paypal hizmeti durdurucak ve dicek ki ben sana hizmet vermiyorum senin ödemelerin ister istemez içeride kalmış olcak paypal konusunda kapanmaması için bunun hizmetini çok profesyonel derecede veren hatta yurt dışında bulunan biriyle çalışman önemli

dropshipping yapma durumunda vergi dairesinin davranışı çok farklı bir ekşi sözlük yazarı bir entry girmişti hatta sonra silmiş 140 bin tl kâr edip 670 bin tl vergi cezası ödemişti