Söylediğiniz şartlarda yapılan tamamen saçmalıktır.
Tüm masraflar ve gelirler 3 aylık hesaplanır.
Tüm gelirlerden tüm masraflar çıkar, geriye net kar kalır, bu kar da hak oranında pay edilir ve dönem kapanır.
Sonra açılan yeni dönem için geçmiş dönemlerden gelir yazılmıyorsa geçmiş dönemlerden maliyet de çıkarılamaz.
Eğer 2 dönem kar payı aldınız ve bu 3. dönem de firma zarar ettiyse zarara hisseniz oranında ödeme yapmanızı isteyebilir ya da ileride 4. dönemde edilecek kardan 3. dönemde zarardan hissenize düşen payı mahsup edebilir.
Ama zarar olmadığı sürece her dönemin geliri gideri ayrı ayrı hesaplanır kar az da olsa çok da olsa hisse kadar ödeme yapılır.
Kötü niyet var.
Sağolun hocam, bende zaten bugüne kadar elde ettiğim deneyimle sizle çok benzer fikirlere sahibim bu konuda. İnsana bildiğinden şüphe ettirirler. Kesinlikle bende niyette sorun olduğunu düşünüyorum. Normalde zaten dediğim gibi tamamen aynı düşüncelerdeyim ama belki kendim daha fazla para alacağım diye yanlış mantık kuruyorumdur diye düşünerek dışarıdan bir göz olması açısında forumdan yorum almak istedim. Bunun için yorum bırakan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.