Youtube politikasına baktığınız zaman ki bu politika bir işe yaramıyor, çünkü sadece göstermelik hikayeden yazılmış göya politikasıymış mantığı, yinede hikayesine baktığımızda kanaldaki videoların izlenme sayılarına göre ücretlendirme yazıyor.
Örnek olarak video içi atlanamayan reklamdan bahsedelim.
1000 tane video içi atlanamayan reklamdan aldığı para ortalama 340 lira fakat kanal sahibine ödediği para ise 1 lira ile 8 lira arasında. 1 reklamdan bahsediyorum ve videoların çoğunda peş peşe 2 reklam çıkıyor ama 1 tanesi atlanabilir reklam oluyor ve atlanabilir reklamı hesaba katmadım.
Normalde ödeyeceği para 1000 videoda 80 lira civarı olmalıyken videon şurada yayınlandı kes, server hatası kes, 45 saniyenin altında izlendi kes, amerikada vergi sistemine göre izlendi kes, kafasına göre geçersiz izlenme kes, güncelleme oldu kes, ordan kes burdan kes derken 80 lirayı kese kese 1 lira ile 3 liraya kadar düşürüyor.
1 milyon izlenmeye şu an 1700 lira civarı veriyor fakat youtube un kazandığı ortalama 300 bin lira.
Şunu da yazayım youtube sürekli para politikalarını yenilemiyor. Resmen amerikada ki youtuberlar harici diğer youtuberları nasıl daha fazla köpek ederimin peşinde. Nasıl daha fazla yontarım düşüncesine girmiş.
Hocam youtube para politikalarını sürekli yeniliyor. Gelecek için devamlı bir iş olacağını asla düşünmüyorum. Yani kanala güvenerek evlenip, yuva kurulmaz. Çünkü sürekli kendini yeniliyor ve enteresan kurallar görüyoruz. Çatır çatır para kazanan kanallar aniden kapanabiliyor. Spam olmadıkları halde...
Sizin durumunuza gelirsek, trafik kaynağınız, izlenme süreniz, sektördeki rekabet zayıflığı.. Her şey sebep olabilir. Doğrudan izlenme sayısı ile para kazancı aynı olmaz.