Hayırlı günler herkesin merak ettiği ve net bir yanıt bulamadığım iki sorum olacak.
-Yaklaşık 2 yıldır aktif şahıs şirketim var. Ama şirket hesabı açmadım. Şahıs şirketi olduğu için bireysel hesaba ödeme alabilirsin demişti muhasebeci. Buraya gelen kurumsal firmaların ödemeleri faturalı ama bireyselde ödemeler çok yüksek değilse fatura kesmiyorum (100,500 gibi miktarlar) bu ilerde sorun olur mu? Açıklamalar genelde borç veya boş oluyor.
-Malum bağkur bu sene 2973 tl civarlarına çıkmış durumda. Bağkur çıkmaması adına sigorta girişi yaptıracağım ancak buradaki meslek kodunun bir önemi var mı? Çünkü sektör olarak çok farklı bir sektörden sigorta girişi olacak (yaklaşık 10 yıldır aktif sigortalı olduğum meslek kodundan giriş yapılacak. Ağır işçi olarak geçiyor)
Merhabalar hocam, hesabınıza gelen paralardan fatura kesilmeyen tutarlar için inceleme olursa yalnızca fatura kesmemekten özel usulsüzlük cezası kesilmez. Bu durum tespit edildiğinde eksik ya da hatalı beyan verilen dönemlere takdir komisyonu tarafından ayrıca ikmalen tarhiyat yapılarak KDV, geçici vergi ve yıllık gelir vergisi üzerinden vergi ziyaı cezası da kesebilirler.