cislek34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu konu uzar gider, neyse ben yine aynı şeyi savunmaya devvam ediyorum. Koskoca işletim sistemi yazan bir firma lisans doğrulama konusunda başarısız oluyorsa bu gerçekten MS nin sorunu.

Kurumsal firmalar muhakkak, faturalı box lisanslar kullanması her zaman onların yararına olacaktır zaten. En azından geçerli bir MS Mühendisinden yeri geldiğinden destek almak için.

Zaten MS nin store tarafında fiyatları bu kadar yüksek tutmasının asıl sebebi, size aynı zaman SLA kapsamında bir destek hizmetide satıyor olması.

Benim desteğe ihtiyacım yok, lisans MS tarafında geçerli ise benim için konu kapanmıştır.
Lisans doğrulama konusunda bir başarısızlık aslında yok. Aldığınız lisanslar gerçek lisanslar fakat elde ediliş biçimleri legal değil. Örnek vermek gerekirse kurumsal anlaşma yapan şirketlere VLSC (Volume Licensing Service Center) üzerinde tüm lisans keyleri görünmektedir. Bir şekilde bu sayfadaki lisanslar internet düşmüş veya çalınmışsa şirket bunu takip etmiyorsa farkına varması mümkün değildir. Forumda satışını yapanlarda bu lisanları kendileri üretmiyor, Rusya' dan Çin' den çeşitli wa-rez sağlayıcılar üzerinden komisyonlarını koyarak satışını yapıyorlar. Wa-rez satılan lisansların başka bir şirketin ödemesini yaparak aldığı lisanslar olmadığını nerden bilebilirsiniz? Etik, legal olmayan, wa-rez, korsan, kul hakkı artık adına ne derseniz.