yurt dışında büyük pek çok site yapay zeka destekli içerik üretiyor.
tamamen yapay zeka imzası taşımıyor yine editör eli değiyor.

ama totalde yazar editör ikilisi ile 1000 kelime içeriğin ne kadar sürede ne kadar maliyet ile çıktığını hesap edince
yapay zeka ile hem vakit kazanılıyor hem giderler minimize ediliyor. içerik de ya aynı kalitede ya da daha iyi kalitede çıkıyor.

jasper ai gibi içerik üretime odaklanan yapay zeka teknolojileri özellikle ingilizce dilinde harikalar yaratıyor desek yeridir.
bu konu içerisinde biraz chat gpt kestirip atılmış. chat gpt içerik üretmek için yeterli değil. ayrıca ne zaman kapanacağı ya da ücretliye döneceği belli değil.

en azından ücreti ve neler yapabildiği belli olan stabil yapay zeka destekli içerik üretme panelleri var. buralardaki içerikler yabancı kaynak olarak kullanılan sitelere içerik üretiyor. yabana atan, 5 yıl sonra yapay zeka içerikleri bitecek diyen kişiler geride kalacak. bu yorumum burada dursun. eğer yanılırsam "5 yıl" dediğim kısımda yanılırım. 3 ya da 2 yıla bile kalmayabilir.

ben elimle yazdığım yazıyı benzer şekilde yapay zeka destekli çıkarıyorum.
biri 2 saat sürüyor diğeri yarım saat.
ikisi aynı kalitede.
vaktimi daha fazla içerik üreterek değerlendirmiş oluyorum.

yapay zekaya sitenizi emanet ederseniz evet vasat bir iş çıkar.
fakat ona öğretirseniz, siz onu tanırsanız iyi bir ikili olarak harika işler çıkarabilirsiniz. çünkü bugün bu yapılıyor ve onbinlerce dolar gelirli projeler var. ve bu 2 3 yıldır zaten yapılıyordu.

GPT ile 2 ay içinde tanışmış kişilerin buna sıcak bakmaması normal.
ben openai ilk beta katılımcılarından biriyim. erken erişim alma fırsatım oldu. 50 dolar bakiye ile hem image hem text denemeler yapmıştım. Geçen senelerde bile sadece openai ile içerik üreten tam otomatik bir blog sitesi görmüştüm. onlar halen yayında ve tıklanıyor.

gelecek değil, bugün zaten sektör bu. müneccimlik yapmaya gerek bile yok