forumda konu satışları oluyor, hesap, lisans falan mesela. satarken zaten sistemi de anlatıyorlar, genelde işini büyütüp başka işe geçecekler satıyor düşük gelirli işlerini. örneğin ayda 1000-1500 tl bırakan işi adam 6 aylık parasına satıyor gibi....
böyle bir şey yakalarsanız, atuyorum 10 bin tlye konuyu aldınız, bir miktar da reklam ve öğrenci arkadaşı başlatma bütçeniz olara kkalır,. işi o ögrenci arkadaş yürütür, kendi parasını da çıkarır, size de pasif gelir kaynagı olur. hali hazırdda satan bir konu varsa, iyi bir pazarlama ve reklamla 2-3 katına çıkarabilirsiniz.
tabi böyle bir ilana denk gelmeniz lazım, çok sık olmuyor.
Denk gelmezseniz de forumda çok gideri olan piyasalara bakın. Mesela e-pin? O işten anlayan oyuncu bir ögrenci bulun. 15 bin liraya site, konu tasarımı, reklam, ögrenciyi başlatma bütçesi rahat çıkar.
Pasif gelirden kastınız hiçbirşey yapmadan getirsinse, artık öyle bir dünya yok. Adsense işi çok zorlaştı, spam yapacak yazılım ve yapay zeka bilgisine sahip değilseniz, öyle kendi kendine para getiren bir otomasyon kuramazsınız hiç bir alanda. Ben zamanında pintereste öyle girmiştim, çok da güzel kazandım ama hiç öyle 2 otomasyon kurayup para getirsin değildi, manuel resim girsem daha az zamanımı alırdı hatta =)
Siteye insanlar oturdugu yerden para kaznama gözüyle bakıyor, para kazandıran site de bir iş gibi zaman alır. ilgilenmek gerekir, 3 ay bırak siteyi bakalım kazandıracak mı.... Editöre emanet etmekle de olmuyor: Zaten sizin sitenizi ayakta tutacak editör olsa kendi sitesine çalışır. Editörün işi yazı yazıp para kazanmaktır, kimse sitenizin para basssın diye parçalamaz kendisini.
Site piyasası pahalı evet, 2-3 yılda kendini amorti eden fiyatlar var, . ev fiyatlarıyla kıyaslıyorlar da, çok saçma, ev 20 yılda değerlenir, siteye 2 yıl sonra ne olacagı, Google'un ne yapacagı belli olmaz. O nedenle adsense gelirli site almak mantıklı değil, farklı ticari satışı olan site alınabilir ama onlarda xxx.xxx bütçelerden başlıyor =)
site alacaksanız da şu yazımı mutlaka okuyun, site alım satımda çok geçiren var :
https://www.r10.net/google-optimizas...kkat-edin.html