herkes kendince haklı, bahsettiğiniz konuyu da okudum. @MELİH; bu forumda hız opt. konusunda kimsenin sahip olmadıgı teknik bilgiye sahip. sebebi ise kimsenin vakit ayırmadıgı kadar vakit ayırdı, kimse kusura bakmasın forum senelerdir total cache mi super cache mi diye tartışırken ben bıu adamın konularını takip ediyorum, A/B testleri, gözleme dayalı sebep sonuç ilişkileri ile açıklıyor herşeyi. Söz konusu başlıktaki veriler de dogrudur, çıkardıgı sonuç da. Tek odagınız performans ise, evet alternatifler daha iyi olabilir.

Bu konu sahibinin de haklı oldugu konu şu, elemantor kullanıp aramalarda tepelerde olan sayısız wp site var. Çünkü serp başarısı hızdan ibaret değil. Kullanıcı deneyiminde 1 saniyelik gecikmeden çok daha önemli şeyler vardır. r10.nete bazen girmek için saniyelerce bekliyoruz değil mi cloudflare muhabbeti falan. yiyorsa bekleme =) çünkü buradaki deneyimleyeceğimiz şey bizim için bir kaç saniyede nçok daha kıymetlidir, gibi gibi...

Melihin uzun zaman önceki wp rocket konusu alıntılanmış, o konu veya başka konu hatırlamıyorum, wp-rocketin adsense reklamlarını öldürdüğünü söylemiştim, hatta hemen çıkma oranını çok arttıracagını dolayısıyla seo anlamında cinayet olabileceğini söylemiştim. wp-rocket sonradan düzeltti o durumu, ancak o zaman onu melihe de söylediğim de adam da gayet haklı olarak ben hız anlamında bakıyorum dedi. çünkü adamın işi bu, konusunda da performans odaklı karşılaştırmış elemantoru,

elemantor performans anlamında hantal mı değil mi ? hantal olsa ne olur ? sıkıştırma, cache, cdn ve iyi bir sunucu ile değil elemantor, sitede uzay mekiği çalıştırsan yüksek hız performansı alırsın. canavar gibi çalışan ne wordpress temaları var, vinç gelse kaldıramaz ama optimize edildi mi cayır cayır çalışıyor. kaldı ki melih de zaten elemantorun optimizasyon ile gayet iyi performans sergilediğini anlatmış.

bana kalırsa genel olarak hız konusuna inanılmaz bir takıntı var, gerek yok diyorum buna =) mili saniyelerle yarışmanızı gerektiren bir sisteminiz yoksa, kullanıcı deneyimi ve içeriğinm yanında hız gerçekten çok çok daha önemsiz, hiç önemli değil demiyorum. Elbette önemli, ancak allah aşkına wordpress bir blog için ıncık cıncık hız tasarruflarına, milisaniyelik rakamlara takılmayın. Hele bu konu için, birbirinizin işlerini kötülemeyin.

Elemantor ile gayet güzel işler yapılabilir, katılıyorum. Melih aksini söylememiş, sadece yeterli değilseniz şunu öneriyorum demiş. Bana 500 lira verin dememişi kimseye vermeyin şunu kullanın demiş =) Adam burada bile taşlanıyor yazık yani =) Zaten Melih'in de performans konusunda reklama ihtiyacı yok, gerçekten ince performansa ihtiyaç duyulan yapılar için güzel datalar sağlıyor.

Kısacası, Melih de iyidir, elemantor de iyidir. =)

yilmaz70 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Maalesef sitelerde hep ana sayfalar analiz edilir. Halbuki esas ziyaret alan ana sayfa değildir.
sonunda şunu diyebilen birisini de gördüm=) teşekkürler hocam, bunu çok anlatmaya çalıştık. Hatta güya hız testi yapan çogu araç altsayfa giriyorsun otomatik anasayfayı test ediyor şaka gibi