1- Kategorisel olarak GET sistemi getirebilir. Mesela domain, tanıtım yazısı, backlink satışı için olabilir. Ama onlarda da dolandırma olayları olmuyor muhtemelen. En riskli kategorilerde de R10 altından kalkamaz. GET sistemi komisyon ve vade yüzünden fiyatların yukarıya doğru seyretmesine de sebep olur. Başka bir olumsuz kısım da vergi. R10 havuz hesapları bir incelemeye girerse, buralar yangın yeri olur. Dolandırmak isteyen yine dolandırır. Bizim bilinçlenmemiz lazım.
2- Üyeleri takip etme.
3- Site satışı kategorisinde site adını isteyen kullanıcıları en aza indirmek. Satış fiyatı ile orantılı bir şekilde yüzde hesaplanıp ücret alınması olabilir mesela. Ücret havuza aktarılır, r10 komisyonunu aldıktan sonra moderatörlere paylanır, bir vakfa bağış yapılabilir ya da geniş çaplı bir orman projesi gerçekleştirebilir. İnsanlar muhtemelen o ücreti vermemek için, satıcıya site ile ilgili en alakalı ve net soruları sorarlar. Tabi satıcı da "PM gönderildi" şeklinde değil de ilana SSS şeklinde ekleme yapmalı. Konusu sırf üste çıkması için bu şekilde kullanan çok üye var.
4- Forumda ref istemek yasak (en son öyleydi, değişti mi bilmiyorum). Referans o kategori moderatörleri olmalı. Ücretsiz bir şekilde test etmeliler. Kategori moderatörü oldukları için konuya vakıf olmaları gerekli diye düşünüyorum. Bir nevi o alanın bilir kişi heyeti bu yetkililer. Onlar inceledikten sonra konuya mesaj yazarak, eksileri ve artıları belirterek ilanı yayına almalılar. Bu sistem yurtdışında aktif bir şekilde kullanılıyor zaten.
5- Yönetimin zamanın para ile eşit olduğunu düşündüklerini zannetmiyorum. Öyle olsaydı trade kısmında bu konu üzerinde daha fazla çalışılırdı. Mesela; Ali, Veli'ye iş sonu ödeme yapmak şartı ile iş veriyor. Verilen süre bittiğinde iş tamamlanmadığı takdirde, olan zamanını boşa harcayan Ali'ye oluyor. Belki de dolaylı değil de direkt olarak parasal anlamda zarar ediyor. Ama Ali parayı peşin vermediği için trade kullanamıyor. Yurtdışındaki çeşitli sitelerde bulunan "forum içi bağlayıcı sözleşme" kısmı getirilebilir.
6- Domain Satış kısmına el atılmalı diye düşünüyorum. Ali kitap satışı için uygun domainini bir yerde listelemeli. Alıcılar rahatlıkla domaine ulaşmalı. Öyle ki forumun (o kategori için) arama kısmı çok ama çok yetersiz ve saçma. Satıcı domain adını gizlediği için, o domaine ulaşmak çok zor. Mesela Ali; fırsat, indirim ile ilgili domain almak istiyor. Ya konu açıp, sadece o konuyu gören satıcılara ulaşacak ya da arama kısmına fırsat, indirim yazıp ilgili konulara ulaşacak daha doğrusu ulaşamayacak. Çünkü taptazekuruyemissepeti.com domainini satışa çıkaran Veli arkadaşımız başlıkta ya da konu içerisinde domainine %10 indirim yaptığını dile getirmiş. Ara ki bulasın. Büyük eksiklik.
7- Konu açarken başlığı yazdıktan sonra, otomatik olarak ilgili daha önce açılmış konuları gösteren bir kısım olmalı. Aynı konudan 564 tane açılmasını, üyelerin konuyu şikayet etmesini ve yetkililerin iş yükünü fazlasıyla azaltır.
8- 5. maddede bahsettiğim bağlayıcı sözleşme; script, eklenti gibi kategorilerde de olmalı. Elbette 1 scripti modası geçer diye 100 yıl kullanmayız ama adama 2 yıl sonra yazıyorum ücretiyle bile ilgilenmiyorum artık diyor. Bu yüzden buradan script, tema, eklenti alırken 100 kere düşünüyorum.
9- İçerisinde anlık mesajlaşmanın da olduğu bir mobil uygulama.
10- Üyenin profilinde alışverişlerde onay olarak kullanılacağı bir telefon numarası. Değiştirmeyi sadece yönetim gerçekleştirebilmeli.
11- Kara liste bölümü. Konularda paylaşılması sıkıntılı olan bilgilere ulaşmak. Açık bir şekilde (liste gibi) paylaşım yapılmayan, sadece telefon, ad soyad ya da IBAN gibi bilgiler girilerek arama yapıldığında, ilgili şikayet konularını gösteren bir bölüm.

Şimdilik aklıma gelen en büyük eksiklikler bunlar.