Merhabalar,
Az önce bir konu gördüm. Konunun asıl amacını müşteri çekmek olduğunu sağır kör birisi bile artık kişinin username bildikten sonra anlayacaktır.
Elementor'u kullanarak 150'den fazla site yaptık ve herhangi bir hız sorunu yaşamadık.
Ana sitemizin (shentaweb.com) içerisinde 20den fazla eklenti, 50den fazla şablon ve onlarca gizli aktif ürünlerimiz var. Veritabanı boyutu Max 10mb. Bu tür satış stratejisi içeren konular sebebiyle elementor'a boş çamurlar atılıyor. Sen gidip 500mblik, elementor uyumlu adı altında her şeyi içine atmış temayı kurarsan, sorun Elementor olarak görünecektir.
Açıklık Getiriyorum; Elementorun ultra mega efsane hıza sahip olduğunu iddia etmiyorum. Sadece 3-5 kuruş satış yapabilmek için çamur atılmasına karşıyım. Elementor gayet hızlı, kıyas yapmak isteyenler direkt bizim e-ticaret sitemize giriş yapabilir, ürün detay sayfalarının istatistiklerini kontrol edebilir. Kimse aksini savunamaz ki elementor, istatistiksel olarak da, tecrübe olarak da bana göre amacında en iyisi (kullanmayı bilene).
Neyse, optimizasyon adı altında kendi bütçenizi hiçe atmayın derim, 2 eklenti ile iş çözülüyor.
Wp rocket
Perfmatters (Bu eklentiyi forum'dan birkaç arkadaş keşfetmiş, sanırım onlar kodlamışlar. Ben bunu forum'da bulmadım ama neyse, bunun yerine wp meteor kullanabilirsiniz. Ücretsiz ve keşfedilmemiş)
Alternatif:
Wp optimize
Wp super cache
Litespeed