Bu konuda google a sorun bildiren birçok arkadaş var. Bakıyorum da ekim ayından beri şikayetler olmasına rağmen doğru dürüst bi cevap veren yok. sadece şu 2 cevap dikkatimi çekti. Teknik konularda bilgisi olan buna göre bir düzenleme yapıp deneyebilir mi? Yakınlarda yeni bir eklenti kurulumu veya sunucu değişikliği yaptınız mı diyor, ayarların çakışmasıyla sorun başlamış olabilir diyor sanki. 2 cevabı da atıyorum:

1-
Merhaba,

Maalesef doğrudan görüşebileceğin bir adsense destek personeli bulunmuyor bu konuyla ilgili.

Diğer arkadaşlara ek olarak sorunu çözmek adına şöyle bir soru sormak istiyorum. Tıklamaların kesildiği günlerde herhangi bir yazılım değişimi / yeni eklenti kurulumu vb. gibi bir eylem oldu mu acaba.

Bir de herhangi bir reklam gösterilen bir sayfaya girip Konsolu açtığında uyarılar kısmını kontrol edebilir misin acaba, bazı durumlarda site yazılımının ads.js dosyasını engellemesinden dolayı reklamlar çekilip gösterilse dahi tıklamaları sayacak olan sisteme bir müdahalesi olabiliyor.

Yazılımsal kontrollerden geçirmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Aklına gelen en ufak bir değişiklik bile sorunu tespit etmek açısından yardımcı olacaktır. Sunucu değişimi, javascript değişiklikleri vb.

2-
Merhaba,

Kullandığınız tema dahili önbellek kullanıyor. Bu sayfanın daha hızlı yüklenmesi için ram desteği sunuyor. Siz ek olarak Rocket eklentisi kurmuşsunuz ve bu eklenti de önbellek sunuyor. Bu eklenti aslında var olan bir özelliği tekrar sunuyor ve bu da bir yoğunluk oluşturur. Eklenti önbelleğini kullanacaksanız tema önbelleğini kapatın ya da eklenti önbelleğini kapatın.

JS Defer özelliğini de test edebilirsiniz ama tabi bu testler sırasında dahi olsa kendi reklamlarınıza tıklamamanız gerekir. Bunları bir kaç gün kontrol edip raporları karşılaştırın. Yani mesela bir gün eklenti önbelleğini deneyin, 3 gün sonra tema önbelleğini, daha sonra JS Defer async gibi özellikleri test ederek maksimum verimi tespit edin.