SEOmuhendisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
odeme havuzu ve pazaryeri özelliği .

yani ticarete artik forum altyapisi ile sadece yer saglamak degil de bir pazaryeri gibi sureci ustlenip komisyonunu da alip guvenilir bir sekilde sağlatmali.

bu forumda her konuda yetkin mod var zaten. sifirdan buyuyen o kdr freelancer pazaryeri varken, r10 un cok ciddi potansiyeli var neden bu konuda adim atilmiyor, anlamis degilim
Bunun bircok sebebi var bence.
Tam emin olmamakla birlikte boyle bir hizmet soz konusu olursa R10 hukuksal olarak sorumlu olacagini dusunuyorum. Mesela N11'de bircok magaza var. Bir magaza ile sorun yasandiginda N11 sorumlu oluyor degil mi, aracilik gorevi var. Daha ileri giderse mahkeme olaylarida soz konusu olacaktir. Bu havuz sistemi olursa sorumlu taraf R10 olacaktir.
%10 komisyon konulsa R10 kazanci tabiki iyi olur ama hukuksal sorumluluk bunun disinda bu sisteme gecebilmek icin yazilim yatirim maliyeti ek olarak TR'nin ekonomik krizde olmasi gibi durumlar soz konusu. Genelde alim satim konularina bakarsaniz 75-100 tl gibi eklenti fiyatlari soz konusu. Hizmet satislarinda cok buyuk tutarlar soz konusu degil. Site satislarina gelirsek aylik 10binlerce lira geliri olan kisiler siteleri zaten elden satarlar get ile satilcak bir olay degil diye dusunuyorum. Adam projeni ogrendi ve site almaktan vazgecti gibi gibi. Diger islerde donen paralar cok yuksek degil. Dusununce aklima su da geldi. Mesela fiyat olarak seo hizmetleri ebooklar yuksek gibi dusunulebilir 3000 5000 ama zaten millet parasini atip hizmeti aliyor. Bu islemi getle yapsan zaten fiyat otomatik %10 artacaktir gereksiz. Tabi piyasada guven saglamis kisiler var. Hizmet olarak kaliteli hizmet verdiklerini dusunmuyorum ama parayi atiyorsun mali atiyorlar. Yeni baslayan birinin 3000e hizmet vermesi konusunda tabi get olsa iyi olurdu.
Lakin teraziye bakarsak bu sistem r10a gelecegini dusunmuyorum. R10nun sahibisiniz premium uyelik satip para kazaniyorsunuz basiniz agrimiyor. Ticaret hacminden %10 kazanmak ve katlanilan sorumluluk giderler herkesi alabilecegi bir risk degil. Bende olsam uygrasmadim tum bunlarla.

Bu arada ekonomi kotu satici olmus herkes alici yok buda en can alici noktalardan birisi.
Bu konu aslinda cok uzar gider.