pinbtc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hayır hocam arkadaşların da dediği gibi sıfır domainlere karşı bi koruması olsa gerek. ana domainin olduğu hesaptan pinlediklerim 1-2 gösterimde takılırken medium hesabının bağlı olduğu medium linkiyle pinleme yaptığım hesapta gösterim 200-300 olmuş (5 pin atıp bırakmıştım).

ayrıca genel bir süreç anlatımı yapayım, meraklısı için faydalı olur belki.

google'ın kendisi, pinterest'ten daha yararlı olacaktır bunlarla uğraşmayı düşünen birisi için.

görüldüğü gibi hem web hem görsellerden henüz 15 günlük sitede (6. sında yayına almıştım, 21-22 sinde neredeyse 10k gösterim alınmış) ciddi etkileşimler başlayabiliyor. sitede yaptığım bariz birkaç değişikliğin ardından spam algoritmasına takılmış olsak gerek, indexleri silmeye başladığı için gösterim ve trafik düştü.

pinterest'e ara ara pin atmayı sürdürcem belki bi sandbox dönemi vardır. atıyorum 2 ay 3 ay aktifliği sürdürmüş, sorun görülmemiş hesapları google'da index'e açıyordur ve ondan sonra hesaplar yavaş yavaş büyümeye başlıyordur. şu an pinterest hesabı google'da indexli değil çünkü.

bu mantığı da list.ly adında bi siteden gördüm. sayfanızın index alması için 20 puana ulaşmanız gerekiyor kuralı koyulmuş. atıyorum, başlıkları ilgi çekici yapın, bir listeye en az 5 içerik ekleyin gibi gibi kurallarla yönlendiriyor. 20 puan olduğu zaman sayfan o zaman index aldırtıp yine akışta da yayınlatıyolarmış.

belki pinterest için de benzer bi kural vardır. sıfır domain ile, daha önce bilinmeyen, geçmişi olmayan bir hesap ile iş yapıyorsan fazlaca temkinlilerdir ve içeriklerini sunmuyorlardır.

fikir pinleri için bu sözlerim geçerli değil ama. fikir pinlerinde link eklenmiyor malum. onlarda ciddi bi sorun görmedim. 10k gösterim almış fikir pini de oldu.

kendi adıma, pinterest ile ilgilenmeyi düşünenler için en net tavsiyem şu. hemen kendinize ait linkleri gömmeye başlamayın. pinterest'i, bir kullanıcı ya da profesyonel bir markaymış gibi kullanmaya odaklanın. bunu da pinlerden ziyade fikir pinlerine ağırlık vererek yapın. kaliteli görsellerle, ilgi çekici videolarla fikir pinleri oluşturun. ben tiktok'tan bulduğum, hesabın kategorisiyle ilgili ilgi çeken videolar atıyordum mesela ve bu 10k izlenen de onlardan birisi.

amacınız siteye hit almaktan ziyade pinterest hesabınızın bilinirliğini ve etkileşimini yükseltmek olsun. gösterim almanızı sağlayan sistemler üzerinden insanları hesabınıza çekip hesabınızı takip etmelerini sağlayın. belki de bir kitle oluşturmayı başardıktan sonra her şey daha kolay olur ve bu defa kendi domaininiz üzerinden atacağınız pinler etki yaratır.

boş bi hesapta, hiçbir etkileşim olmayan bir hesapta pinterest'in hiç bilmediği, daha önce görmediği bir domain üzerinden atılan pinlerin netice verme ihtimali artık oldukça düşük görülüyor. benim genel gözlemlerim bunlar oldu.
Benim anladığım şu şekilde hesapta 2,3ay fikir pini paylaşıp biraz otorite kazandırıp daha zonra siteye trafik cekmek için uğraşmak daha mantıklı gibi