Merhabalar herkese, bu yıl yaşadığım yerden ve ailemden üniversite sebebiyle uzaklaştım. Kendi başıma ilk kez farklı bir şehirde yaşıyorum ve başta gerçekten zordu. Farklı bir yer farklı insanlar derken geçekten zorlanmıştım ama bu tecrübeyi yaşamakta gerekiyormuş tabiki de. Bana çok şey kattı diyebilirim.

Tek başına yaşayınca kendi ekonomini de planlaman gerekiyor. Bunu da ilk kez yaşadım. Daha önce tabiki de savurgan bir insan değildim şimdi de değilim fakat şuan ay başında yol parasını bile ayırmaya çalışıyorum.
Üniversitedeki dostluklar başta çok güven vermesede kafanın uyuştuğu birkaç kişiyi eninde sonunda buluyorsun ve yavaş yavaş tat almaya başlıyorsun üniversiteden.
Bence insan karakterinin tam olarak oturduğu bir yer üniversite. O güne kadar kötü alışkanlıkları olmayan birinin maalesef ki burada kazanması çok kolay. Kötü alışkanlık derken aslında sadece sigara ve alkolü kastetmiyorum buna davranışlarda dahil. Çünkü yurtta kalıyorsan birbirinden farklı belki de hayatın boyunca muhatap olmadığın insanlarla aynı odada kalabiliyorsun. Körle yatan şaşı kalkar misali kendini çok fazla insanlara kaptırmamak gerekiyor.

Böyle bir konuyu aslında okulun ilk haftalarında açmayı planlıyordum ama nasip olmamıştı. Şuan yarınki final sınavım için son çalışmaları yaparken aklıma birden geldi ve konuyu açıyorum maksat içimi dökmek ve tecrübelerimi aktarabilmek. Aslında ilk günlerde açsaydım daha çok içimi döker tecrübelerimi yazamazdım ama şuan tam tersi bir durum oldu. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler.