sml86 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
Öncelikle konuyu açanlara teşekkürler. SEO'yu öğrenmeye çalışıyorum. Ancak bu PBN ve backlink meselesi hep kafamı çok karıştırıyor. Mesela;
Backlinkler arasında "değer" bakımından bir hiyerarşi var mı? Mesela, yorum backlink mi daha değerli, yoksa yayınlattığımız bir içerikteki mi?
Sonra, bir de bu backlinklerin ne şekilde alınacağı var; mesela yorum backlink'i "dofollow" şeklinde mi almalıyız? Açıkçası, işin bu kısımları bana hep çok ama çok karışık geliyor. .edu siteler, yorum backlinkler, forumlar vs. Karışık meseleler gibi yani...
en güzeli, sektörünle alakalı sitelerde ücretli tanıtım almaktır, da pa değeri yüksek ve tanıtım çöplüğüne dönmemiş siteler bulman lazım. Günlük makale girilen ve arama sonuçlarında çıkan organik web sayfalarından almalısın. Tanıtım alırken tek link çıkışı al, https://siteadi şeklinde tanıtımı alıyoruz, anchor text risklidir, tanıtım yazısı 300-500 kelime olabilir. Bir de mesela wikipedia linki vs de eklenebilir, böylece daha organik gözükür yazı. (wikipedia da sayemizde güçleniyor )

Onun dışında arkadaşın anlattığı gibi ücretsiz yorum backlink vs kasabilirsin tabi.