Kostokss1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese selamlar. 2500 adet Amerika ve Avrupa'da çok tercih edilen el dokuma halı ve kilimlerimiz var. Ürünler bize ait büyük bir depoda gönderime hazır. Tüm dünyaya 2-4 günde teslim ediyoruz. Online pazaryerlerinde 4 yıldır aktif satış yapıyoruz. Bunun yanı sıra Facebook Marketplace'de de potansiyeli çok iyi olan ürünler olduğunu keşfettik. Bu alanda pazarlamaya 1 hafta önce başladık ve sadece 60-70 ürün yüklememe rağmen her gün 4-5 mesaj alıyorum. Bu mesajlar satışlara da dönmeye başladı. Marketplace'da beraber pazarlama yapacak satış ortaklığı arıyorum.

Sizden istenilenler:
-Eski ve güven veren Marketplace açık Facebook hesabı. Mümkünse ABD isimli veya ABD-Avrupa sponsorlu reklam çıkabilen.
- İngilizce orta seviye anlayabilir ve cevap verebilir. (Sadece yazışma- Google ile de yapılabilir.)
- Ürünleri tek tek yüklemek zor olabilir. Bot kullanımında başarılı kişiler tercih sebebi.
-Marketplace pazarlamasında tecrübeli.

İş Planı:
Ürünlerin resimleri ve açıklamaları ile ABD, Avrupa ve g20 ülkelerindeki şehir lokasyonlu ve kendi dilleri ile paylaşmak, ürün ile ilgili mesaj atanlara cevap verme. Western Union vb. gibi ödeme araçları ile ödeme bizim adımıza yönlendirilecek. Facebook'ta güven sorunu yaşayan müşteriler için önce ürün gönderilir. Yine de sorun olursa, Amazon-Ebay-Etsy mağazamıza yönlendirilir.

Ne Kadar Kazanırım?
Bu durum tabiki satış adetine ve istikrara bağlı durum. Komisyon usulü de çalışabiliriz, aylık ödeme şeklinde de. Ürünler hepsi unqiue ürünlerdir. Seri üretim değiller. Bu sebeple 2500 ayrı ürün gibi düşünmek gerekiyor. Stok durumu yok. Fiyatlar $80-$1000 arası değişiyor. Ağırlıklı $350 civarında. Detaylar ve komisyon oranı konuşulur. Başlıktaki kazancın üstü de olabilir altı da. Bu tutar satış başı komisyon için geçerlidir.

Neden Beraber Çalışmalıyız?
Gün içinde çok fazla mesai istemeyen bir iş. Tabi özellikle ABD müşterileri için gece erken cevap vermek(01-08 arası) bir avantaj. Sabah cevap verilirse de sorun olmaz. Zaten tüm ürünleri bot veya manuel ilan açıp (Banlanmadan) Marketplace'e aktardıktan sonra gerisi için çok sorun olacağını sanmıyorum. Ek iş olarak yapılabilir.

Kontenjan: Tabiki de sınırlı. 3-5 kişilik bir ekip olsak yeterli diye düşünüyorum. İş disiplini olan arkadaşlarla çalışmak tabiki herkes için daha iyi olacaktır.
Merhaba detaylı bilgi alabilir miyim