KR@LKSK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hiç kimsenin elinde sihirli değnek yok. Hükümet değişince karşılıksız 300-500 milyar dolar ülkeye bir anda sokulamayacağına göre o işler bir anda olacak işler değil. Ayrıca dolar kurunun düşmesine ihtiyacımız yok. Burada ihtiyacımız olan kur stabil kalsın, bizim gelirimiz yükselsin. Basit hesapla bu şekilde alım gücümüz yükselmiş olur, böylece kurun 3 TL ya da 18 TL olması arasında bir fark olmaz bizim için. Dediğim gibi en önemli nokta kurun stabil ilerlemesi.

Kur şu saatten sonra aşırı düşmeyecektir, düşürülme imkanı olsa bile düşürülmeyecektir çünkü bu da başka sorunlara yol açar ülkede. Asgari ücret 8500 Tl olmuşken dolar kuru 2 TL ye düşerse, bizim ülkede asgari ücret 4250 dolara ulaşır maaşları düşüremeyeceğinize göre. Bunun da yol açacağı çok farklı sorunlar var.

Aslında böyle 1-2 cümle ile açıklanabilecek birşey değil bu konu ama özetlemek gerekirse hükümet değişince oluşacak olumlu hava, iyi yönetim ile taçlandırabilirse ekonomi belirli bir süreç sonunda düzene girecektir. Ha o olumlu hava değerlendirilemezse hepimiz için hayal kırıklığı olur.
Tebrik ediyorum muhteşem bir cevap olmuş bence. Türkiye'de ki tüm esnafların sıkıntısı şuan kurun sabit kalmaması! Kur sabit kalsa zaten herkes yoluna bakacak ülke bir şekilde geçinecek. Yavaş yavaş alım gücü artacak.

CGLR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2023 yılına az kaldı. Lozan bozulunca hepiniz göreceksiniz ve söylediklerinize utanacaksınız. Yer altındaki jelibon rezervi sayesinde dünyaya hükmedeceğiz.
Sesli güldüm