Ek olarak; satın alınacak ürünlerin tamamına Çin'den aldığınız için ek %20 vergi uygulanır. Örnegin USB ile çalışan basit bir pervane getireceksiniz; 1 dolar maliyeti. 0,20 cent parça başı navlun ücreti. 1+0,20 = 1,20 cent üzerinden %20 rekabetçi ithalat vergisi 1,44 dolar üzerinden de %18 KDV alınır. 1,7 dolara gelir. Eğer ÖTV ye tabi ise ÖTV matrah listesnde yer alan rakamlar bazında bunlardan bi de ÖTV alınır. Bunların yanı sıra bu ürün özelinde elektronik olduğu için Türkiye'ye geldiğinde TSE ye incelemeye gönderilir. Elektronik ürünlerde garanti için servis bilgisi vs.vs belgeler istenir. Her ürün bazında ayrıca çalışmak lazım. Paranız çöp olur. Eğer iş bilmez insanlarla çalışırsanız malıniz turkiyeye 3 günde gelir 1 ay depoda yatırırlar. Her gün için 300-500 lira ( ürüne göre ) depo bedeli alırlar. Eğer üretici firmanin belirttiği gibi değilse ürünler veya aykırı bir madde vs tespit edilirse başınız çok ağrır. Ürünleriniz ya imha edilir ya geri gönderilir. Bı ton cezai mueyyyide ile uğraşırsınız. Gümrükçünuz ayrı uğraşır. İyice araştırın dostlar.
mjoris58 hocamız iyi açıklamış. Çinden ithalat yapan tanıdıklarım var genelde çinden komisyoncu ile çalışıyorlar , siparişi komisyoncuya geçiyorlar , komisyoncu üretimi takibi yüklemesini çinden çıkışını ayarlıyor. konteyner başı komisyon alıyor.Çinliler çok çakaldır size x kaliteyi gösterip y kalite gönderebilecek insanlar , bizzat yaşadğımız durumlar. karşı tarafta bir adamınızın olması çok iyi olur dolandırılmazsınız üretim aşamasında bulunur kaliteyi kontrol eder.
Ek olarak eğer getirttirmek istediğiniz ürün plastik ise burada üretimini sağlayabiliriz hocam.
bilgili iki hocam bana yardımcı olur musunuz alibabadan tanesi70cent olan 500 adet temizlik kişisel bakım ürünü getireceğim . 500 tane ürün 95 kilyomuş satıcı öyle söyledi. BURDA NAKLİYE yazan yerde gümrük vergisi dahil vs 130 dolar gösteriyor. ben bunun haricinde ekstra para ödeyecek miyim. şahıs şirketim yok bireysel sipariş oluşturabilir miyim? tanıdığım veya bilgili nakliyeci de çevremde yok gönderim nasıl olacak? bilgi verirseniz sevinirim