Merhaba,

Okuduğum üniversitede kitap kulübü kuruyorum. Üni'ye bağlı yüzü aşkın topluluk/kulüp olduğunu ama kitap kulübü olmadığını fark ettim. Hemen yetkili birime başvuruda bulundum. Etkinliklere 2. dönemde başlıyacağız. Aranızda üniversite kulüpleri hakkında sağlam fikirleri olanların olduğuna inanıyorum. Paylaştığınız şeyleri uygulayabiliyorsam uygulamaya çalışacağım. Onun için yanıtınız benim için önemli. Ama öncelikle biraz kulübün amaçlarından ve mevcut fikirlerimden bazılarını belirtmek istiyorum.

Topluluğun Genel Amacı:
Üniversitemizdeki öğrencilerin okur yazarlık seviyesini arttırmak. Daha fazla kitap okuyan ve hatta kitap yazabilecek yetkinliğe sahip olmasını istiyoruz. Böylece hem öğrencilere bir değer katacağız hem de üniversitenin prestijini arttıracağız.

Neler Yapacağız:
Ünlü ve amatör yazarlarla buluşmalar. Türkiyedeki önemli kütüphanelere ve bulunduğumuz şehrin yakınında açılan kitap fuarlarına geziler düzenleyeceğiz. Hızlı okuma ve yaratıcı yazarlık eğitimi vereceğiz. Elbette kitap okumaları ve değerlendirmesi de yapacağız.

Kulüp Yöneticilerinin ve Üyelerinin Avantajı Ne Olacak:
Üniversitedeki öğretmenlerle birebir tanışma fırsatı yakalayacağız. Özellikle kitap yeni kitap çıkartan ve bunu tanıtmakta zorlanan lisans/yüksek lisans öğrencilerinin, araştırma görevlilerin ve hatta profesörlerin kitaplarını sosyal medyada duyuracağız. Birçok yayınevi ile indirim anlaşmaları yapacağız. Hem ders kitapları için hem de okuma kitapları için indirimler sağlayacağız. Üyelerin bu indirimlerden faydalanmasını ve ara ara kitap çekilişleri yaparak daha fazla kişiye ulaşıp, daha fazla kişiye katkı sağlayacağız.

Kulübün sosyal medya hesaplarını ve alan adını aldık. Burada kitap özetleri, incelemeleri ve önerileri yapacağız.

Buraya kadar okuduysanız topluluğun daha iyi bir noktaya gelmesi için önerileriniz ya da üniversite kulüpleri ile ilgili genel olarak bir uyarınız varsa yazarsanız memnun olurum )

Teşekkürler...