Bundan 3 ay önce internet kutusu telekom' a internetimi taşıdım
ttnet net 106 mbit veriyordu ve taahhüt bitince çok pahalı olmaya başladı
bu nedenle internet kutusu telekom' a geçiş yaptım
Ve sonuç berbattı, özellikle bazen internet yerle bir oluyordu
3 Ayın sonunda TTNET 'e geçmek zorunda kaldım, TTNET 1000 Mbit paketini 2 yıl satın aldım
İnternet kutusu aboneliğimi iptal ettirmeden TTNET aboneliği aldım ve cuma günü bağlandı
TTNET ile SONUÇ:
Tam istediğim sonucu vermese de eskiye göre muhteşem bir artış olmuştu doğal olarak sevindim
Altyapım bu kadar destekliyor demekki dedim
Fakat Mi 4A giga dağıtıcım nedense maksimum wifiyi 100 mbit veriyordu biraz araştırdım
TTNET eski modemimi iade etmem gerektiğini söyledi ve bana yeni modem getirdi modeli Vestel DGW9000
Bu modemi araştırdığımda şok oldum
WAN yani dışardan modeme gelen portun girişi 1000 mbit destekliyor
Fakat LAN yani benim kablo ile bilgisayara bağlayacağım portlar max 100 mbit çıkışlı
Aynı şekilde WİFİ teknolojisi de WİFİ 6 olmadığından max 400 - 500 Mbit verebiliyor
Kısaca 1000 mbit internetim olsa dahi max kablo ile 100 mbit wifi ile de 400 - 500 alabilirim
Sonra eski modemim olan TP-Link Archer C5v modelini araştırdım. WİFİ çıkışı kötü olsa da LAN çıkışlarının 1000 mbite kadar olduğu yazıyordu
Eski modemi pazartesi iade edecektim, kısaca hala bendeydi ve denemek için taktım
Sonra hız testi yaptım sonuç aşağıdaki gibi çıktı
Ama şok olduğum bir nokta daha. İlk testte eski modemim hala internet kutusu kullanıcısına bağlıymış ve nedense 8 mbitlere düşen 50 - 60 mbit 'i geçemeyen İnternet kutusu hesabı 200 mbit lere fırlamış üstelik paketim 100 mbite kadar ve upload 'ım 8 mbit e kadardı. Kısaca bu TTNET rakiplerini böyle sindirip bizi perişan etmiş, bir alttaki görsel de de aynı modem de kullanıcıyı ttnet yaptım ve sonuç
Şimdi siz olsanız ne yaparsınız, Yeni verdikleri modem eskisinden daha kötü performansa sahip
Üstelik 1000 mbit internet ücreti alıyorlar modemle bildiğiniz hakkımı gaps ediyorlar
Diğer operatörleri de eziyorlar ama o beni aşar.