DijitalMarket adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hala dolar üzerinden vikipedia maliyetlerini gönderiyorsun, kardeşim bu ülkenin kendi para birimi var, kendi para biriminden hesaplayabileceğin bir kanal yok. O ülkede yaşayan bir arkadaşım olmasa sana böyle havadan havadan konuşmam değil mi? Adamlar dipten çıktı şimdi bizim Türk lirasının değeriyle eşitlendiler. Madem hiç bir partiyi tutmuyorsun, birim olarak hesaplamayı öğren. Birim olarak hesapla, yani Almanya'da 1800 € alıyorlarsa, ona göre alım güçleri var. 130 $ ve 450 $ sembolik, adamların vergilerini incele, vatandaşına krizden beri uyguladığı destekleri incele, asgari ücrete kaç sefer zam yaptıklarını incele. Altını dolduramadığın, vikipedia verilerini değil!
Merhaba, dünyanın para birimi USD'dir. Her şeyin birim fiyatı dolar üzerinden hesaplanır. İyi forumlar.

Yani haaala anlamadıysanız şöyle söyleyeyim... Almanya'da mesela asgari ücret 2.000 dolar diyelim, orada benzin fiyatı 5 dolar, bu demek değil ki Almanya bizden daha pahalı benzin kullanıyor. Gayet de çok daha ucuza kullanıyorlar aslında alım güçlerini hesapladığımızda.

Türkiye 450 dolar asgari ücret ile 1.5 dolar benzin kullanınca Avrupanın en ucuz benzini olmuyor, bizim alım gücümüze göre Avrupanın en pahalısı oluyor. Şimdii burayı anladık değil mi?
Venezuela 130 dolar asgari ücret, fiyat bilgilerini de paylaştım size hala wikipedia verileri falan diyorsunuz, siz ise ne olduğu bilinmeyen üçüncü şahıs bir arkadaşınızı kaynak gösteriyorsunuz. E ben fiyatları, alım gücünü falan her şeyi ispatıyla gösteriyorum size. Bu veriler bizzat ülkelerin anlık market fiyatlarından çekiliyor.

Ayrıca bir ülkede devamlı asgari ücrete zam yapılmasını iyi bir şey olarak anlatmışsınız. Lütfen bilmediğiniz konularda tartışmayın, gülerler.