Lafa gelince Amerika'ya demediğinizi bırakmıyorsunuz ama hesaplarken dolar üzerinden hesaplıyorsunuz maaşları?
Alım gücüne bakın kardeşim, alım gücüne.. Venezula bile 130 dolarla rahat geçinebilirken, sen aldığın 450 dolarla rahat geçinebiliyor musun?
Antalya'da yaşıyorum, geçen sene 2000 olan kiralar bu sene 10.000, bir market alışverişine çıkıyorsun aylık en aşağı 4000 TL, bu millet nasıl geçinsin?
Bırakın artık asgari ücreti şahlandırmayı, asgari ücret 15.000 olmadığı sürece bu memlekette alım gücü olmayacak. Tek bir ailede 2-3 kişi çalışmadan da geçinemeyecek. Venezula hükümetini tebrik etmek lazım, adamlar böyle bir krizden sapasağlam çıktılar.
Çok agresifiz ve sürekli birbirimiz hakkında genellemeler yapıyoruz. Benim tek şu yorumum üzerinden nereden çıkardınız Amerika falan anlamadım.
Ben olsam araştırma olmadan sadece söz söylemem hocam, Venezuela'da yaşam maliyetleri. 130 dolara çok rahat geçindiklerini söylüyorsanız bir daha bakın isterseniz:
https://www.numbeo.com/cost-of-livin...ntry=Venezuela
450 dolar yetiyor mu bize asla! En az 600-700 dolar olması gerektiğini düşünüyorum. Daha ilerisini zorlayamaz ne yazık ki bu ülke. Partizanlığı, tarafcılığı bırakın lütfen gerçekleri konuşsun herkes. Beni başkalarıyla karıştırıyorsunuz sanırım. Aşırı politik herkes, illa herkesin bir politik görüşü olmak zorunda değil. Eşit olarak tüm partilerden nefret edebilirim.
McMeal at McDonalds (or Equivalent Combo Meal)
8. Venezuela 9.68 Dolar 96. Turkey 3.73 Dolar https://www.numbeo.com/cost-of-livin...kings?itemId=3
Hem yaşam maliyeti Türkiye'den daha yüksek hem de asgari ücret daha az. Neye dayanarak rahatça geçinebildiklerini söylediniz.