_NoFeaR_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

Sizlerin fikirlerini almak istiyorum, mevcutta yemek tarifleri yayınladığım bir youtube kanalım var, hali hazırda kendi çektiğim 50 adet özgün video içinde bunların tariflerini yayınladığım açıklama kısımları mevcut.
İlk sorum ? Bu konuda bir site açmak ne kadar mantıklı olur?
İkincisi ? youtube'da yayınladığım açıklamaları google indeksiyor haliyle sitede aynı metinleri paylaşmam adsense alırken kopya içerik algılanma ihtimalini yükseltir mi ? yada direk kopya olarak mı geçer ?
Üçüncüsü ? Bu siteyi açarken tema satın almak istiyorum, profosyonel gözükmesi açısından bir tema beğendim fikirleriniz ve öneriniz ne olur ? https://demo.kanthemes.com.tr/geoit/yemek/
Dört ? Şuan kanalı mezuniyet projem için devam ettiriyorum ama hali hazırda içerik üretmek keyifli bir durum benim için videosundan seslendirmesine montajına kadar kendim yapıyorum, gerçekten özgün içerikle görsel ve videolarla siteden geri dönüş alabilir miyim ? yani yatırım açısından mantılık mı ?
Beş ? bunların hepsi mantıksızsa sizçe hangi alanda bir site açıp emek vermem daha mantıklı olucaktır. Pasif gelir açısından ?

Dip not: youtube kanalının şuan 71.000 görüntülenmesi var 670 abone 1350 saat izlenmesi var hali hazırda para kazanması açık değil ?
Hocam hali hazırda bir süredir açık bir yemek tarifi sitem var. İçerisinde 1000 küsür tarif var. Temasını, üyelik sistemini, görsel özgünleştirme botunu, içerik çekip özgünleştirme botunu, sosyal medyada hashtaglerle paylaşma botuna kadar ben yaptım ve ayarladım. Ama gel gelelim emeğin ekmeğini yemeye.
Öncelik bu sektörde özgünlük söz konusu bile değil. En büyük siteler bile tarifleri tamamen birbirinden alıyor. Zaten asıl sorulması gereken soru bir tarif ne kadar özgün olabilir? Menemeni ya soğanlı tarifini yazarsın ya soğansız tarifini. Ama menemen menemendir sonuçta içine patlıcan koyup ben böyle yapıyorum diyemezsin
Ama ben buna rağmen tarifin açıklama kısmını ve tarif öncesi açıklamayı özgünleştiriyorum. Platform tarzı bir site yapmaya çalışıyorum. Üyeler tarif eklesin, kendi aralarında etkileşim kursun vs. Tüm sistem hazır ama eksik olan en önemlisi üye

Şimdi sorduğunuz sorulara cevap vermek gerekirse;

1- Sektörü kesinlikle önermiyorum, rekabet çok yüksek epey bir SEO çalışması yaptırdım, kendim de yapıyorum ama hala emeğin karşılığını almayı bırakın emeğin çeyreğinin olduğu noktaya bile gelmiyor site. Çok yüksek meblağlar dökmeniz lazım tanıtım, reklam ve SEO için. Çünkü SERP'te ilk sayfa imkansızdan da öte. Yapabilirim diyorsanız ve yeteri kadar parayı dökebilecekseniz neden olmasın.

2- Eğer sitenizin alt kısmına ya da herhangi bir yerine YouTube linki ekleyip oraya da kanalı eklerseniz kopya içerik diye geçmez aksine faydası dokunur. Şahsen benim sitemin sizin gibi bir YouTube kanalı yok.

3- Tema güzel ama çok fazla kopyası var hocam. Daha özgün temalara yönelmenizi ya da özel olarak yapmanız veya yaptırmanız daha iyi olur.

4- Sizin durum biraz farklı ve YouTube burada ana içerik mekanı olacağı için elbet ki sitenin kanalınıza faydası dokunur. Ama sitenin kendi kendine kanaldan bağımsız olarak çok yükselmesini beklemeyin. Ama olur da kanalınız yükselir bu sefer site de elbet kanaldan etkilenerek yükselir o çok iyi olur işte

5- Ben açıkcası Trde çok yapılmayan bir nişin ya da tamamen yabancı sektörde bir niş bulup ona yönelmenin faydalı olacacağını düşünüyorum.

Notunuzu anlamadım ama para kazanma açılması için en az 4000 saat 1000 abone lazım. Siz de iyi ilerlemişsiniz böyle devam edin zaten sonucunda para kazanması açılır.
Bu yazdıklarıma ek olarak şunu söyleyerek bitirmek istiyorum, eğer gerçekten zevk alarak yapıyorsanız ve kazanç, zevkinizden daha arkaplandaysa ve YouTube üzerinden devam ederseniz, başarılı olursunuz siteniz de büyür