Cevabın için teşekkür ederim.
Opencarta ve phpye iyi düzeyde hakimim fakat canlı ortamda tecrübe yaşamak başka bir şey. Seoyu sormuş olmamın nedeni googleın opencart sitelerini çok kötü indekslemiş olmasıdır. Eğer premium bir seo eklentisi kullanmazsanız opencartın kendi seo özellikleri yetersiz kalıyor. (Tabi bu ara spam sitelerin ileri düzeyde üst sıralarda olması... Google bu durumu kendi yapmadı ise bir çözüm bulacaktır diye düşünüyorum.) İşte burada temanın google robotları ve yapay zekası tarafından sevilmesi çok önemli. Zaten proje kendi başına bir marka ve tamamen özgün. Bu konuda bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum.
Sevgili Misafir; soruları baştan amaca uygun detaylı sormuş olsanız daha iyi cevaplar alabilirsiniz. Tecrübeme dayanarak söylüyorum. İndeks alma konusunda opencart temalar wordpress temalardan daha iyi/etkindir. Buna göre işin rengi çok değişir. Spam siteler için yapılacak pek birşey yok. Tarayıcılar bunu engellemediği sürece, ciddi şikayetler yapılamadığı sürece bu sorun devam eder.
Diğer yandan seo üzerine birşeylerden örnek vermek gerekirse, kendi sitelerimden birinde arama sonuöçlarında iki kelimede, içinde google geçmesine rağmen google dan önce 1. sırada çıkıyorum. Sanırım içerik oluşturmanın önemi buradan anlaşılır.