SEOmuhendisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam verdiğiniz örnek içerik seousudur, bu işin teknik seosu da var ki bunu da script, tema ve eklentiler sağlar.

sitenin hızı
güncel kriterlere uygun yazılım dili
kod / içerik oranı

gibi seo kriterleri temaya bağlıdır mesela.

ayrıca opencart bilmiyorum ama, wordpress üzerinden örnek vereyim, pek çok seo alanını, schema yapısını, cache ve sıkıştırma özelliklkerini kendi bünyesinde barındıran bir tema ekstra hiç bir eklentiye ihtiyaç duydurmaz, bu da temanın dahili seo özelliği sayesinde daha az eklentisiz, yani daha az kodsuz ve hıızlı bir sistem demektir.

ayrıca kulanıcı deneyimi seo için en önemli kriterlerden birisidir ki, bu da direkt tema ile alakalıdır. kullanıcı dostu bir tema kullancııyı daha çok sitede tutar, gezdirir, etkileşim sağlatır sitedeki buton ve formlarla vs. karmaşık kötü ve hatalı bir tema ise malesef kullanıcı kaçırır.

mobil uyumlulluk google un son derece önem verdiği bir konudur ki, bu da direkt tema ile alakalıdır.

örnekler arttırılabilir, kısacası temanın seo ile alakası çoktur.
Güzel açıklamışsınız... Ben yüzeysel açıklama yaptım sadece. Mutlaka biliyorsunuzdur ama ben yine de bilmeyen arkadaşlar olabilir düşüncesiyle belirtmiş olayım ki yanlış anlamalara mahal vermiş olmayalım. SEO; search engineer optimization= arama motoru optimizasyonu.

Yani arama motorları diyor ki, siteniz ve içeriklerinizin arama sonuçlarındaki sıralamalarda çıkması için bir takım kriterler vardır. Bunlara ayak uydurulmalı site buna göre oluşturulmalıdır diyor. Bu basitçe tanım. Eğer konu sahibi detaylı bilgi isterse elbette onu da yaparız.

Dikkate alıp değerlendirme yaptığınız için ayrıca teşekkürler.
Kolay gelsin