Seo için hangi tema sorusu yanlış bir soru olmuş. Seo, üreteceğiniz içirik ve ürün adı, ürün açıklamalarında kullanılanların arama motoru sonuçlarına olan etkisidir. Düz bir sayfa yapın, içine özgün ve yeterli bir yazı yazın ve yayınlayın, bunun indeks almasını takiben aranacak odak anahtar kelimelerin aranma etkisi sonucu sitenizin bulunabilirliğidir Seo.
Zeexo yu bilmiyorum ama Journal bir ara kullanmaya çalışmıştım. Opencart bilmeyen için gerçekten zor. Ama woocommerce ten daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Bu durumda Journal derim, bir kere optimize ettiğinizde arkanıza bir daha bakmazsınız.
hocam verdiğiniz örnek içerik seousudur, bu işin teknik seosu da var ki bunu da script, tema ve eklentiler sağlar.
sitenin hızı
güncel kriterlere uygun yazılım dili
kod / içerik oranı
gibi seo kriterleri temaya bağlıdır mesela.
ayrıca opencart bilmiyorum ama, wordpress üzerinden örnek vereyim, pek çok seo alanını, schema yapısını, cache ve sıkıştırma özelliklkerini kendi bünyesinde barındıran bir tema ekstra hiç bir eklentiye ihtiyaç duydurmaz, bu da temanın dahili seo özelliği sayesinde daha az eklentisiz, yani daha az kodsuz ve hıızlı bir sistem demektir.
ayrıca kulanıcı deneyimi seo için en önemli kriterlerden birisidir ki, bu da direkt tema ile alakalıdır. kullanıcı dostu bir tema kullancııyı daha çok sitede tutar, gezdirir, etkileşim sağlatır sitedeki buton ve formlarla vs. karmaşık kötü ve hatalı bir tema ise malesef kullanıcı kaçırır.
mobil uyumlulluk google un son derece önem verdiği bir konudur ki, bu da direkt tema ile alakalıdır.
örnekler arttırılabilir, kısacası temanın seo ile alakası çoktur.