Vatandaş benim oraya gidip yemem için taksi ücreti 200 TL tutar diyor, adamlar 45 dakika içinde hazırlayıp 35 liraya ayağına kadar getirince aman çok pahalı oluyor bende bunu anlamıyorum arkadaş. Bak, İstanbul Avrupa yakasındayım hala çevremde 15 liraya da var ama 40 liraya satan yerler de var, bunun bir tavan veya taban fiyatı yok. Bende yemek uygulamalarında her gördüğüm pahalı yiyeceği hemen off topic'e gelip konu olarak açıp esnafı mı kötüleyeyim şimdi? Kim daha uzağa yapacak diye kapışalım mı yani? Ekonomi kötü, lahmacun lüks falan değil, ayrıca artık 35 lira para bile değil. Lokanta 5 kişi çalıştırıp sadece kira vs. ödediğinde bile 100 bin liralık oluyor aylık. Malzeme parası vergisi vs. hariç sadece her lahmacuna 10 ar lira bu masrafı yansıtsa her ay 10 bin adet lahmacun satmalı ki sadece şu 2-3 masraf kalemi çıkabilsin.

Un olmuş 15 lira ortalama, sanıyorsun ki su ile karıştırınca ucuza mal ediliyor hemencik, kıyma 200 lira hadi onu bile saymıyorum, sebzelerini, odununu, baharatını vs. yani niye esnafa bu kadar takıyorsunuz bir değil iki değil, evde yapmaya kalksan tanesini 15-20 liraya mal edeceksin zaten, sanki normalde 10 liraya en kralını bulabiliyorsun da burası pahalıymış algısı hiç hoş değil. Esnafı sen korumazsan ben korumazsam bu esnaf ortalama 5 kişiye istihdam sağlamazsa, aileleri ile birlikte 25-30 kişi o işletmeden doymazsa ülke nasıl ayakta kalacak? Evlere bir kuru maaş nasıl girecek? Çocukları nasıl doyacak? İşsizlik nasıl bitecek? Al sana bir görüntü o zaman bunun üzerine de 3 saat eleştiri yapabilirsin. Asıl eleştirilmesi gerekenleri savunduğun konular hala gözümün önünde, suçu başkalarına atarak dikkatleri oraya çekmeyeceğini düşünüyorsan bu konuda çok başarısızsın.