Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar merhabalar yaklaşık 2milyon dolar (3-4 kişi ortak) bütçe ile borsa kurarsam batma ihtimalim kaçtır.
Deneyimleriniz var mı bu konu da bilgilerinize ihtiyacım var.

Yüksek sektör arayışındayız. Hali hazır da fiziksel olarak işlerimiz var fakat teknolojiye de ayak uyduralım diyoruz
Jorphy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocamız girişimci arkadaşlar, yatırımcı değil onu kaçırıyorsunuz.
Arkadaş dediğiniz gibi girişimci ama kısmen, hatta asıl olarak yatırımcı konumda zira esas iştigal alanı borsa değil. Yazmıştım ama ek olarak düşündüm de siz sektöre girseniz şahsen bende küçük de olsa bir yatırımcı olarak sizin hedef kitleniz temsil ediyorum. portföyümü size neden taşıyayım? Bana karşı cazibe sebebiniz nedir? Ne olacak ? İşte sorunsal burada. Ben zaten hali hazırda Binance Partneri'yim. Dünya devi Houbi, Gate ya da birkaç ıvır zıvır tier2 borsa da da kullanmadığım üyeliklerim var. Onlar dururken neden riske gireyim ve sizi tercih edeyim ? Dürüst olayım bir sebep göremiyorum.

Misal Türkiye'de Bitçi bence bu noktada akıllı bir şekilde girdi sektöre (taraftar tokenleri ve fan tokenler için boşluk vardı ve pazarı kaptı) lakin oda sınırlı kaldı. Fan token piyasası dışındaki alanlara ilgi duyan yatırımcıları bünyesine çekemedi.

Yani kısaca demem o ki; borsa için bence size en başta borsanın vizyonu için yön gerek. Alım satım işlemleri için platform olmaksa hedef zaten o yola bu saatten sonra girmek için hem bütçe yeterli değil, hemde tren hızlı idi istasyondan kalkalı çok oldu.

Tabii hedef kripto değilde hisse senedi borsası ise onunda benzer ağır koşulları ve yüksek rekabeti var. O sermaye ve emeğe değermi onunda bilemedim

Tabii yanılıyor olabilirim. İmkansız diye bir şey yok (pirim Hezarfen Ahmet Çelebi o ayrı) lakin o imkansızın bile gerçek olabilmesi için bilimsel ve reel gerçeklikleri gerek var.

Tabii teknolojiye ayak uydurmak istiyorsanız farklı alanlarda var. Misal siz yada bu satırları okuyan farklı arkadaşlar "Ziyaaaa, yavasşşş!" 😂 diye düşünsede şahsen sizdeki bütçe ile elimdeki alt yapıyı düşündüm. Sahibinden gibi bu ülkenin en üst tabaka devine rakip olma konusunda dürüst olayım "Bana bir dayanak noktası ve yeterli uzunlukta bir kaldıraç verin dünyayı yerinden oynatayım.” diyen Arşimedin isteyipte bulamadığı imkanlara sahip olduğumu düşündüm. Ki ben şahsen para olmadan bu alt yapıyı kendim toplayabildiysem siz parayla neler yapabilirsiniz hayaller sınırsız kısaca teknoloji borsalarda ibaret değil, ilan sektörü yada oyun, e-ticaret gibi hatta sosyal medya platformları gibi vs bir çok sektörü içine alıyor. Seçenekleri çoğaltmanızda fayda var diye düşünmeden edemedim haddim olmadan.

Dilerim gönlünüzce olsun. Başarılar dilerim.