Microsoft arama motoru Bing, gelişmeleri yakalayarak ChatGPT'yi entegre etme kararı aldı ve girişimlere başlandı. İnternetin devi Google da geri kalır mı? Google'dan
John Mueller de kendilerinin yapay zeka üzerinde çalışmalar yürüttüklerini açıkladı. Arama motorlarının bu hamlesi üzerine, bu yapay zekalar ile üretilen içeriklerin web sitelerine entegre edilmesi küresel bir kopya içerik problemini ortaya çıkarmaz mı?
Yoksa hepimiz oturup sabah akşam içerik yazdırıp sitelerimize girelim.
Açıkçası ben tüm içeriklerin bir noktada kopya içerik olduğunu düşünüyorum. Hiç bilmediğiniz bir konuda içerik yazmak isteseniz ne yaparsınız? Konuyla ilgili çeşitli blog içerikleri vs. kaynaklar okursunuz, öğrenirsiniz ve içeriği bu şekilde yazarsınız değil mi?
Öğrendiğiniz şeyler ve yazdığınız şeyler aslında diğer insanların ürettiği içeriklerden kaynaklı. GPT-3 ve makine öğrenimi de bu şekilde. Çeşitli kaynaklarla makineyi eğitiyorlar ve buna uygun şekilde, öğrendiği bilgilerle içerik yazıyor.
Akademik seviyede bir içerik de isteyebilirsiniz, A2 seviye İngilizce bilgisi olan birinin yazdığı gibi bir içerik de isteyebilirsiniz.
İçeriğin kolay yazılıyor olması o içeriği bir insanın yazdığından pek farklı kılmıyor bence.
Yakında bu sistem opensource olursa, tensorflow ile makine öğrenimi ekleyerek hafızası olan bir AI asistanı yapabilir ve eğitebiliriz. Bunu şirketlerin bir elemanı gibi yaparsak büyük maliyetleri kısarız. Ben bile ufak bir araştırma ile GPT-3 API kullanarak tensorflow ile bir asistan oluşturabiliyorum. Bunun gerçek bir yazılımcı tarafından yapılıyor olması işin kalitesini artıracaktır.
Yapacak bir şey yok, AI birçok kişinin işini elinden alacak. Her endüstri devriminde böyle şeyler oldu, bu da bir parçası. Reddetmek yerine kendi işlerimize bir şekilde entegre etmemiz lazım. İçerik yazarı olarak siz, içerik fikirleri için yardım alabilirsiniz. Anahtar kelime hacimlerini vs. bile veriyor. İşinizi fazlasıyla kolaylaştırır. O yüzden kopya demek çok mantıklı değil gibi. İnsan gibi görürseniz bir farkı kalmıyor.