Merhaba,
bu rakamlara site mi yapılır kısmına hiç girmiyorum dahi. Arkadaş çok cüzi bir rakama bir hizmet vermiş ve karşılığında hizmet ücretini almış. Anladığım kadarıyla verilen hizmette bir problem yok, yapılan site düzgün bir şekilde çalışıyor. O zaman mağduriyet bu işin neresinde? Milyonluk hosting firmaları da ters proxy, nulled vb paneller kullanıyor, o hizmetini bu şekilde sunuyor diye mağdur mu oluyorsunuz? Kuruyorsunuz sitenizi barındırıyorsunuz uygun fiyata. Size lisanslı mı farklı bir yöntemle mi yapılmış söylese ne fark eder, söylemese ne fark eder? Piyasa belli, fiyatlar belli, dolar kuru belli. Bir tema olmuş 1300 TL, bırakın eklentileri vs. Ucuz olsun, kaliteli olsun, güzel olsun, işlevsel bir çok özelliği olsun, 750 TL' ye olsun. Adam gibi bir tema, bir kaç ekletinin lisans ücretleri hali hazırda 7 - 8 Bin TL tutuyor zaten adam gibi bir sistem için. Özel yazdırsan 5' le, 10' la çarpman gerekecek bu fiyatları. Asgari ücretli çalışanın günlük ücreti 350 küsür TL, adam 750 TL' ye hizmet vermiş, ortaya bir ürün çıkarmış olmayan mağduriyetin hesabı soruluyor. Etik olarak söylenmesi gerekli neyin nasıl kullanıldığının elbette işin orasında değilim ama mağduriyet bunun neresinde? Bende müşterilerime söylüyorum bak arkadaş bu eklentiye ihtiyacımız var yıllık 150$ ödemesi var, şu anki kurla 3 Bin TL' ye yakın bir rakam, sadece bir eklenti, istersen birde bunun nulled versiyonları var, güvenlik taraması yapalım temiz görünüyorsa kullanalım, sitede de yine her ihtimale karşı güvenlik önlemleri alalım kullanalım. Hangisi işine gelirse artık diye, nulled kullanmak etikte değil, ahlaki de değil de mevcut düzen bunu gerektiriyor yapacak bir şey yok. Nulled kurulum bilinçsiz yapılsa dahi kurulum yapılan sitede sorun çıktığında da müşteri yapan kişiye geri dönüş sağlar zaten, o da gerekli düzenlemeleri yapar problemsiz atlatılır süreç. Bu şekilde kullanmak istenmiyorsa da lisanslarını alıp orijinal dosyaları teslim edin yapan kişiye 10 dakikada yeini kurulum yapıp aktarsın içerikleri bitsin iş. 750 TL' ye iş yaptıran adamın da bir lisansa 1500 TL vereceğini hiç sanmıyorum ama işin aslı. Usta arkadaşın da çocuğunu Allah analı, babalı büyütsün, hayırlı evlat olsun İnşallah; buradan iyi dileklerimizi iletelim.