Merhaba
Hangi yazılım dilinde daha çok iş bulabilirim ? (hangisi daha avantajlı )
Kendim kariyer yapmak istiyorum , sizce hangi yazılım dilini öğrensem benim açımdan daha iyi olur ?
Herkes yorum yapmış ama bence verdiğin bilgiler yetersiz. Yani hangi alanda çalışmak istiyorsun. Daha önceki deneyimlerin neler , nelerle uğraştın, neyi yaparken keyif alıyorsun, bunlar bence çok önemli. Bir sürü dil var. Dillerin birbirine göre avantajlı ve dezavantajlı noktaları var. Bu avantaj ve dezavantajlar, öğrenim kolaylığı, dilin topluluğu, hangi ortamlarda ne şartlarda geliştirebiliyor olduğun, kod maliyeti, zaman maliyeti gibi bir sürü parametresi var. Ayrıca buradaki yazılan yorumlar yani diller insanların öznel yorumlarından kaynaklanıyor. Hatta bazı kişiler sadece o dili ve ne alanda olduğunu duymuş sana öneriyor. 10 kişinin önerdiği şey belki bazen 1 kişinin önerdiği şeyden avantajsız konumda olabiliyor. Çok kişinin söylediği şey doğru olmayabilir. O yüzden bence ilk yazdığım sorulara cevap ara. Sonra seçtiğin alandaki iş ilanlarına bak, neler istendiğine ne teknolojiler kullanıldığına, neden o teknolojilerin kullanıldığına. O zaman olman gereken yeri de görebilirsin, ne geliştirmen gerektiğini de görebilirsin, ne kadar para kazanabileceğini de görebilirsin.