Ben aynısını geçenlerde bir arkadaşa söylemiştim bunun.
Sahibindeni pek kullanışlı bulmuyorum.

Benim 300.000 lira bütçem var. Hatchback bir araba arıyorum diyelim. Şartlarımı da ekleyerek bir filtre belirliyorum. Fakat karşıma çıkan arabalar hoşuma gitmiyor. Neden?
Çünkü karşıma çıkan arabalar satlık olan arabalar. Garip gelebilir biraz ama arabasını satmayı düşünecek ve belki bir teklifi değerlendirebilecek insanları da sisteme çekecen bir özellik olurdu alış ilanı açabilmek.
Mesela benim de bir arabam var. Satmayı düşünmüyorum ama bu satmayacağım anlamına gelmez.
Birisi ilan açmıştır. 250.000 bütçem var, özellikler şunlar demiştir. Benim araç tam uyuyordur buna. Fiyat da hoşuma gitmiştir. Belki satmayı düşünür satarım. Hatta şuan öyle bir şey olsa kesin satarım. Ve aynı şekilde ben de alıcı isteği oluştururum.

Birkaç kişinin ya da birkaç bin kişinin aklına gelmiştir bu. Çünkü buna ihtiyaç var.
Freelancer sitelerinde alıcı isteği oluşturursunuz. Gerisi satıcılar tarafından halledilir. Alıcı olarak siz çok az yorulursunuz. Para kazanacak olan, çalışacak olan kişi biraz daha fazla vakit ayırır.

Profil puanlama sistemi
Geçmiş ticaret sistemi
iletişim puanlama vs gibi detaylar da eklenebilir.

Sahibinden kullanıcıları kimse alınmasın ama biraz garip bir kitle.
Komple büyük harfle yazmalar, okunmayacak kadar imla sorunları, ağır
hasar kayıtlı gibi alt satıra geçme hileleri vs çok fazla sıkıntı var. Böyle sistemlerde insana olabildiğince az söz hakkı vermek lazım. Olabildiğince sistem içerisinde kısıtlı kalmalılar ki hata oranı düşsün.

Şahsen bir şey alıp satarken sahibindeni kullanmıyorum. Yerel ilan ortamları daha etkili.