angelicmoon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,
Arkadaşlar Javascript öğreneceğim. Kafaya koydum. 2023 yılını JS öğrenmeye adayacağım. Türkçe basit anlaşılır kaynak önerebilir misiniz acaba? Mesela ben Html ve Css'i "Tayfun Erbilen"den öğrendim. Herkese de öneririm. Sizin de bu şekilde js öğrendiğiniz hocalar, şunu kesinlikle dinle dediğiniz birileri varsa önerirseniz sevinirim. Bir de js bir sürü dala ayrılıyor sanırım. node.js gibi. Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
sadece kurs izleyerek programlama öğrenemezsiniz temelleri alıp bir an önce bir şeyler inşa etmeye çalışmanız lazım.Yapmaya çalışırken öğreneceksiniz.100 saatlik kurs izlemek size hiçbir şey katmaz.Tamamen vakit kaybı.

Bu şuna benziyor , araba sürmek için araba nasıl sürülür diye video izlemek gibi.Temel olaylarını öğrenip sonrasında bir an önce direksiyonu elinize almanız lazım.
Kursta yapılanın aynısını birebir uygulamakta işe yaramıyor.Kendiniz bir şeyler yapmaya çalışacaksınız, yapamayacaksınız neden olmadı diye araştırıp bunun üzerinde kafa yoracaksınız ki o bilgiler kalıcı olacak.Yoksa 2 hafta sonra çoğunu unutursunuz.

Zaten yapılan en büyük hata bu "Tutorial hell" diye aratırsanız ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.