manisali80 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Deneme fırsatın varsa arabayı çalıştır buji kablolarını sırayla sök çalışanlar cıkardığında motorda titreme yapar calışmayanı bu şekilde en basit anlarsın diğer bir sorun yakıt sistemi sorunu en çok şu probleminden yapar
Yok hocam inan elimi atarsam daha kötü sonuçlarla karşılaşırım. Dedim ya hiç anladığım birşey değil anca videolardan bakarak yaparım ama hiç yoktan farklı sıkıntılar yaratmaktan da korkarım. Yarın daha önce götürdüğüm ustayı arayayım da uygunluğu varsa oraya götüreyim. 20km de gidebilirim herhalde değil mi?

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Araba sizi uyarıyor, hız tehlikedir diyor.
(Bu arada sanayiiye gitmelisiniz)
Hocam aracın tekniğinden anlamayıp hız seven başka biri var mı bilmiyorum. İnşallah ciddi birşey çıkmaz da.

WebToPay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arac motoru korumaya almis ve hiz yaptirmiyor.Siz 50-60km bandinda yavastan en yakin tamirciye gidin.Araci zorlamayin.Gecmis olsun.
Ümraniye sanayiye daha önce gitmiştim ama tabiri caizse düzgün bir ustaya denk gelmedim. Pendik sanayide birini buldum adam gerçekten ilgilendi de anlattı da o zaman. Oraya giderim diyordum da 20km evimle pendik sanayi arası. O kadar gidebilirim herhalde.

Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hemen enseyi karartmayın.

Araçlarda binlerce sensör bulunur bir sensörün yanlış okuma yapması veya ufak bir hortumun yırtılıp hava kaçırması bile sensörleri tetikler ve lamba yakabilir.

Araç serviste bilgisayara bağlanınca arıza kaydı görünür.

Motordan garip sesler gelmiyorsa hararet normal ise korkmayın ama zaman geçirmeden de servise gidin.
Hocam motordan bir ses gelmiyor. Hararete de baktım normal görünüyor ama sadece 2 defa 15-20dk arayla fıss diye bir ses duydum gelirken eve. Ne olduğunu anlayamadım da tabi. Sensörle ilgili problem oldu diye düşündüm menzil göstergesi değişmedi eve gelene kadar hiç. Fıss sesini duyunca dedim bir kaçak falan mı oldu diye. Dediğiniz gibi servise götürüp baktırmadan anlamam da mümkün değil benim ama dedim ya başıma nasıl ağrı girdi anlatamam. Az önce de iğne battı gibi bir sancı girdi başımın yan tarafından. Bilsem, anlasam belki bu kadar olmaz da anlamayınca işte.

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.