krmbzkurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar, şahsen benimki gerçekten ihtiyaç nedeni ile tahliye talebi o yüzden gönül rahatlığı ile ihtarımı çektim. Ama yine de çıkartamıyorum. Kaç yıldır oturuyorsunuz eğer 1 yıl dolmadı ise her şekilde çıkartır. 10 yıl doldu ise yine her şekilde çıkartır. Ama 1 yılı geçti ise çıkartamaz. İhtar çektiği zaman 3 sene sürüyor. her 3 ayda bir çekmesi gerek en az. Ve ihtar çekmiyorsa sizi çıkartıp başkasını oturtacağına kesin suretle emin olabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Düzenleme: 3 sene dememin sebebi devlet tamamen kiracıdan yana. Sizi mahkemeye verirse 3 sene sürüyor. Mahkemeye vermesi için 3 kere ihtar çekmesi lazım en az o da 3 ay da bir çekiliyor. Şuan mahkemelerde görülen davalar 2 sene öncesinin davaları ve yığınla birikmiş durumda bizzat savcı tanıdık ve avukat arkadaşımdan aldım bilgiyi. Yani dövüşe dövüşe çıkcaksınız - oturcaksınız veya güzellikle çıkcaksınız malesef devlet buna sürüklüyor.
Merhaba hocam. 2 yıldır buradayım, geçen yıl yenide sözleşme yaptık fakat bir önceki sözleşmeye takiben diye uyarı mevcut sözleşme tarihinde yani 2 yıl diyebiliriz. Ben zaten gerçekten ailesi gelecekse ve ihtar çekecekse çıkacağım. Ama devamındada kiracı falan alırsa mahkemede hakkımı arayacağım. Bu yüzden süreci öğrenmeye çalışıyorum. İhtar çekilmezse ve artış istenirse zaten efe/tüfe oranına göre 1₺ fazla vermem.
Turgaytuncer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ev sahibi olan fazla para istiyor, kiracı olanda vermek istemiyor. Kiracı ev sahibi olunca fazla para istiyor, ev sahibi kiracı olunca para vermek istemiyor.
Hocam konu kira miktarı değil ama bu konuda fikrimi belirteyim, yasa bana %60 enflasyon varken %300 var deseydi nasıl ben ona göre kiramı fazla ödemek zorundaysam şu anki yasaya göre çıkacak tutarında 1₺ üzerini vermem. Geçen yıl farazi veriyorum kira 1500 iken ev sahibi 3000 istedi efe/tüfeyi geçiyor olmasına rağmen 2250₺ yapalım diye iyi niyetimizden biz teklif ettik yoksa çirkinlik yapar 1500 üstüne efe/tüfeyi ekler hesabına atardım. Ama geçen yıl Mayıs ayında bu yıl için efe/tüfeye göre artış yaparız demişken ailem gelecek çık dendi bende doğal olarak altında bir şey arıyorum. İhtar gelirse çıkacağım ama aileye değilde kiracıya verilirse geçen yıl fazla ödediğim tutarlar ile beraber 1 yıllık kira bedeli tazmin hakkımıda talep edeceğim.