sevgili Xugart şahsi fikrim adam nezaket göstermiş çok erkenden haber vermiş. ister anası gelir ister babası gelir ister başkası gelir senin talep edebileceğin bir hak yok yani. teorik olarak yok.
nezaketen babam gelecek der abisi oturur bir başkası oturur. gelmezse ne yapabilirsin yani ne alacağın var ne vereceğin var yılın dolmuş sözleşmen bitmiş. yasada anası gelemez yazar dava edersin 3-4 yıl sürer 3-4 yıl git gel bir de üstüne mahkeme masrafı ödersin. boş işler. daha önce yaşadım bu süreçler kiracıyı mahvediyor ev sahibine hiç bir halt olmuyor. durduk yere psikolojini yormana değmez. tamam de geç evini bul. hiç öyle taşınma parası falan alırım diye hayal kurma alamazsın. Allah kolaylık versin.
Bu sizin dediğiniz gibi şahsi fikriniz, saygı duyarım. Ama yasalara göre babam gelecek diyip 1. derece akrabası olmayan birine kiralayamaz. Beni babam geliyor diye çıkartıyorsa babası gelip oturabilir veya kardeşi gelir oturur ama devamında 1. derece yakını olmayan birine kiralayamaz. Ayrıca sözleşmem bitmedi daha 8 yıl sözleşmem mevcut, mahvolucaz diye hakkımı aramaktan vazgeçen bir insan kesinlikle değilim. Siz mahvolacağınız bir durum gördüğünüzde dediğiniz yöntem ile ilerleyebilirsiniz. Beni 1. derece akrabam gelecek diye çıkartıp 2x, 3x gibi rakamlara kiraya vermeye çalışmasın diye süreci takip edeceğim ben bunu araştırıyorum zaten annem babam gelecek diye ihtar verip gerçekten annesini babasını yerleştirirse bir sorunumuz yok.