sevgili Xugart şahsi fikrim adam nezaket göstermiş çok erkenden haber vermiş. ister anası gelir ister babası gelir ister başkası gelir senin talep edebileceğin bir hak yok yani. teorik olarak yok.
nezaketen babam gelecek der abisi oturur bir başkası oturur. gelmezse ne yapabilirsin yani ne alacağın var ne vereceğin var yılın dolmuş sözleşmen bitmiş. yasada anası gelemez yazar dava edersin 3-4 yıl sürer 3-4 yıl git gel bir de üstüne mahkeme masrafı ödersin. boş işler. daha önce yaşadım bu süreçler kiracıyı mahvediyor ev sahibine hiç bir halt olmuyor. durduk yere psikolojini yormana değmez. tamam de geç evini bul. hiç öyle taşınma parası falan alırım diye hayal kurma alamazsın. Allah kolaylık versin.
Biz çekmeyeceğiz zaten ev sahibinden bize ihtar çekmesini isteyeceğiz bu yüzden bu ihtar sürecini öğrenmeye çalışıyorum. Tedbirimi zaten alacağım fakat ben yerime annesi ve babası gelmeyeceğini düşünüyorum bu yüzden tedbir ile beraber önlemlerimide alacağım.
Hocam zaten bu alanlar standart, konudada belirtmiştim teşekkürler.
Teşekkürler hocam, bu kısımlar standart artık ben biraz daha spesifik sorularıma yanıt arıyorum.
Böyle bir merakım yok, 2. maddeden bunu anlıyorsanız orada ev sahibini kastediyorum henüz ihtar çekmedi. Bizde ondan bize ihtar çekmesini isteyeceğiz.