öncelikle siz bi ihtar çekemezsiniz . bende kirada oturuyorum. ev sahibi nezaket göstermiş aylar öncesinden bilgi vermiş. tedbirinizi almanız daha iyi olacaktır şimdiden .
Biz çekmeyeceğiz zaten ev sahibinden bize ihtar çekmesini isteyeceğiz bu yüzden bu ihtar sürecini öğrenmeye çalışıyorum. Tedbirimi zaten alacağım fakat ben yerime annesi ve babası gelmeyeceğini düşünüyorum bu yüzden tedbir ile beraber önlemlerimide alacağım.
Minimum 5 yıllık kiracıları 1.dereceden aile bireyi oturmadığı sürece çıkartamaz.Çıkartırsa 1 yıllık kira bedelini ödemek zorunda. 5 yıldan aşağı kiracıları sözleşme süresinde durum nasıl olur bilmiyorum da çıkartma hakkı var ihtar durumlarını da bilmiyorum
Hocam zaten bu alanlar standart, konudada belirtmiştim teşekkürler.
1. Derece yakını gelecek diye tahliye isteyebilir ama siz evi boşalttıktan sonra başka kiracıya verirse ispatlarsanız dava açıp tazminat alabilirsiniz
Teşekkürler hocam, bu kısımlar standart artık ben biraz daha spesifik sorularıma yanıt arıyorum.
İhtarı ev sahibi çeker. Sizin merak ettiğiniz nasıl ihtar çekerim.
Böyle bir merakım yok, 2. maddeden bunu anlıyorsanız orada ev sahibini kastediyorum henüz ihtar çekmedi. Bizde ondan bize ihtar çekmesini isteyeceğiz.