Merhabalar, İyi Forumlar Herkese
Buraya yazmamdaki amaç hedefimi herkesle paylaşırsam eğer, daha düzenli ve daha hedefe odaklı gideceğimi düşünüyorum.
Ekstra olarak : Bu siteye başlamadan önce zaten hali hazırda bir web sitem bulunuyor sosyal medya hiti ile kazanç sağlıyorum. Bu sitede ki kazancım 6 haneli olduğunda daha oturaklı daha sağlam bir altyapıya geçip kendimce daha uzun vadeli olacağını düşündüğüm bir siteye geçmek istedim. Ben şimdiye kadar adsense tarafında sosyal medya hitinde bir sorun yaşamadım, yaşayanlar var biliyorum bir süre sonra kendimin de yaşama ihtimali düşünerek böyle serüvene başladım diyebilirim. Hedef Aylık 5000 dolar biraz abartı gelmiş olabilir, daha öncesinde kazandım neden tekrar kazanamayım diyorum kendime. Bakalım umarım her şey yolunda gider.
İlk olarak kendime hem tr de popüler olan hem de yurtdışında popüler olan güncel olmayan bir konu belirlemek oldu. Güncel olmayan derken haber sitesi gibi bugün önemli olup yarın önemini kaybeden konulardan uzak kalmaya çalışıyorum. Bunun sebebi ise sürekli günde onlarca belki yüzlerce makale girmek çok zor geliyor. Bunun için kelime zorlukları ve hacimleri belirleyebilmek için Semrush kullanıyorum. Makale yazma konusunda pek bilgim bulunmuyor bu yüzden forumdan bir arkadaşla anlaştım izni olduğunda kendisini buraya etiketleyebilirim. Aylık bir plan yaptık, ilk 1 ay boyunca günde bir makale ile devam edeceğiz. İlerleyen zamanlarda günde 5-10-50 makale şeklinde devam edeceğim. Şu kadar makale gireceğim gibi bir hedefim bulunmuyor kelimelerimin hacmi çok fazla değil.
Hosting : Odeaweb kullanıyorum. Şuan ufak bir paket kullanıyorum ilerleyen zamanda geliştirebilirim.
Domain : Google üzerinden 195 TL ye .com domain satın aldım.
Site Alt Yapısı: Wordpress Kullanıyorum
Tema olarak : Soledad Kullanıyorum.
Site de henüz adsense bulunmuyor site hit almaya başladığında ve yeteri kadar siteye makale girişi olduğunda adsense başvurusu yapacağım , her gün olmasa da bir kaç günde bir buraya yaptıklarımı tek tek yazacağım.