Merhabalar tam olarak hangi vize türü ile gideceksiniz ?
İş olarak ne yapacaksınız ?
Vizenizin süresi ne olacak ?
Kabul edilme Şartları nedir ?
Dil konusunu nasıl hallettiniz ?
Orada sadece şirket kurulumu ve banka hesabımızda bir miktar para ile gidebilirmiyiz ?
Cevaplarsanız çok sevinirim
Merhaba
- önce ankara anlaşması ile Hollanda diye düşündük ama danışmanlık firması bu bütçe ile ihtimalin çok düşük olduğunu söyledi. Resmi olarak açıklanmasa da Biraz daha bütçe gerekiyormuş. Çünkü ülkede çalışma iznim olmuyor yani sadece şirket kurabiliyormuşum. Bilmediğim bir ülkede de şirket kurmak ne kadar mantıklı diye düşündüm, sonrasında İş Vizesi yaptık. İlk aşamada 2 Yıl vize çıkacak, oraya gittiğimde aynı işte ayrılmadan 1 yıl çalıştıktan sonra, "Türkiye Anlaşması"na başvuracağım. Stamp türüm değişiyormuş numarasını söylediler tam aklımda değil. Sonra İrlanda bana 1 yıl daha vize veriyor, o 1 yıl boyunca da ayın işyerinde ayrılmadan çalışırsam sonunda ömürlük oturum izni için başvuruyormuşuz. (İş ile ilgili de danışmanlık firması kalifiye gerektirmeyen bir işte fabrika, tekstil vb. iş bulma garantisi veriyor. İş sürecinde bir aksilik yaratmaz isem işten atılmayacağıma da garanti veriyor buna güveniyorum)
- Fabrika, Tekstil gibi bir yere gireceğim danışmanlık firması ayarlayacak. Ancak bu sürede belirli aralarda Uber, Uber Eats veya Bolt yapacağım. Oradan da gelir elde edeceğim.
- İlk aşamada 2 yıl, sonra 1 yıl hükümet uzatacak çalıştığım için, sonra da ya 10 yıllık ya da ömürlük diye hatırlıyorum. (10 yıllık, 10 yıl sonunda da tekrar başvurup ömürlüğe çevirme şeklinde olabilir aklımda değil. Ama 2 yılın sonunda artık aynı iş yerine çalışma şartı kalktığı için çok önemli değil.)
- Kabul edilme şartlarından kastınız nedir tam anlamadım.
- Dilim çok iyi değil, A1 diyebiliriz. Orada halletmeyi planlıyorum. Evet ilk aşamada zorlanacağım dilden dolayı ama ev kiralama, uber için araç kiralama konularında yine danışmanlık firması ilk günlerde yanımda olacak bi nevi tercumanlık yapar sonrası da Allah kerim. Şuan sadece Busuu ile ingilizcemi geliştiriyorum.
- Evet, Ankara anlaşması ile Hollanda'ya benden daha rahat gidebilirsiniz. Banka hesabınızda para varsa, (eğer o para 6 aydan uzun süre hesabınızda kaldıysa örneğin 6 aylık hesap hareketi gönderiyorlarmış hesap bakiyesi hiç xx.xxx doların altına düşmediyse) ve şirket açacaksanız gidebilirsiniz. Ama 3 yıl çalışamıyorsunuz sadece kendi şirketiniz. Hollanda ve Almanya var. Ben bütçeden dolayı tercih etmedim.