Heaven_Tr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu şekilde kodlamayın projelerinizi ek yük bindirir. Bu function her login olmuş kullanıcı adı basmak istediğimizde sql'e sorgu gönderir. günde 10bin kullanıcı girse 10ar sayfa gezse fazladan 100bin query yapar. Doğru kullanım şekli login olduktan sonra sessiona atayıp bir daha query çekmemek. Sessionlar bu sebeple var. Sessiona alırız ve login sayfasında kalır query lerimiz bu sayede istediğimiz farklı sayfada sessiondan basarız. Kolay gelsin
Merhaba,
bu işlemin doğru olup olmadığı tartışılır ancak ben bir sorun gormeyenler tarafindayim. Şöyle açıklayayım örneğin sayfamızda blogları listeliyoruz. Sizin orneginize göre bunları da sessionda tutmalıyız nihayetinde 10.000 kullanıcı girse oturum acmasa dahi 10.000 sorgu olacak. Diger sayfalari gezdiginde de benzer sorgularla blog detay sayfasi gibi islemleri db ye sorgu yaparak getirdigimizden 10.000x10 yapacak. Bu sorguları en aza indirmek doğrudur. Ancak sessionlari bu sorguları azaltmak için değil oturum yönetimi için kullaniyoruz. Bunun bir avantaji da şudur. Örneğin panelde kullanici ad soyad değiştirdiniz. Ancak siz hala eski sessionla oturum halinde oldugunuzdan session silinene kadar eski isimle devam eder, isminizi degistiremediginizi zannedersiniz gerçek değişikliğin gecerli olması için sistemden bir kez çıkış yapıp tekrar oturum açılması gerekir. Bu sebeple de sessionda sadece id tutarız. Diğer veriler id ye göre db den gelirse dinamiklik sağlanır. Yukarıda ki örneği bunun bir fonksiyon ile yazılması istendiği için vermistim. Bana kalsa bu örneği kullanmam ama kuanilmasinda da verimlilik açısından bir beis görmüyorum.