1. Forum kurallarına göre örneğin ben sizden scripti satın aldım daha sonra birisi benim siteden scripti satın aldı ve bu üye Forum üyesi çıktı. Bu Forum kurallarına göre aykırı script satacak olduğunuz.kisinin ilk.once gbt sorgulama yapacaksınız herhangi r10 dahil. Hiç bir webmaster forumuna üye olmaması gerekiyormuş.

2. Kanunen. Eğer siz sattığınız yazılımları Forum platformlar harici satışı yapabilirsiniz diyerek sinirsiz al sat para kazan başlıkları ile veya benzeri başlıklar ile konu altında Satış yapıyorsanız herhangi bir talep edemezsiniz aksine olası bir hukuki durumda siz suçlu çıkarsınız

3. Eğer bir sistem veya yazılım tamamen hak sahipliğini iddia ediyorsanız o yazılımın tüm a dan z ye kodlar ve görseller dahil tastikletmeniz gerekir.

4. Eğer siz açık.kaynak ama domain lisanslı olarak kodları veriyorsanız sonraki süreçte hak sahipliği olabilmek adına ıslak imzalı sözleşme ve yazılım.icinde belirli alanları kodlar koyarak hak sahipliğini kanıtlamaniz gerekir.

5. Daha evvel bilişim hukukunu ciddi anlamda iyi olan hukukçu biriyle danıştigimda. Tüm kodlar tastiklenmesi gerekmektedir ayrıca herhangi bir kodu kendi sunucudan dışarı dosyaları vermemek şartı ile. Ayrıca kendinize ait sunucunun kiralık.sunucu değil faturalı şekilde demirbaş olarak size ait olması gerekmektedir kiralık sunucu veya vds vps de barinmayacak tek sunucunun birilerini sizin şirketiniz bilmeei gerekir olası durumda hak sahipliği konus8nda kanıtlamak çok uzun sürecek ve hak sahipliğini risk altında olacaktır demişti 2 yıl kadar olduğu görüşme yaptığım arkadaş ama ne derecede haklı ne derecede doğru net olarak araştırmak ve burada bulunan hukukçular. Ayrıca bilgilendirmeler daha iyi olacaktır.

Kısaca özetleyecek olursak x kişiden xx scripti aldınız bu x scripti Forumlar ile ilgili Webmasterler ile ilgili biri olmayacak sattığınız kişi manav, eczacı, çiftlik sahibi VS olacak aksi durumda Forum. Kurallarına göre sıkıntılı ticaret oluyor yaşadığınız durumu az buçuk. Kestirebiliyorum çünkü zaman ⏱ bizde yaşıyoruz